Tech

Microsoft detyrohet të shesë një nga aplikacionet e tij!

Microsoft do të shesë aplikacionin e tij të bisedave dhe videove Teams, duke e ndarë nga produkti i tij Office globalisht. Këtë ka deklaruar gjigandi amerikan i teknologjisë në një përpjekje për të shmangur një gjobë të mundshme antitrust nga BE. Komisioni Evropian po heton lidhjen e Microsoft me Office dhe Teams pas një ankese të vitit 2020 nga CRMN në pronësi të Salesforce.

Kundërshtarët thanë se bashkimi i produkteve së bashku i jep Microsoft një avantazh të padrejtë. Kompania filloi t’i shesë të dy produktet veçmas në BE dhe Zvicër më 1 tetor të vitit të kaluar. “Për të siguruar qartësi për klientët tanë, ne po zgjerojmë hapat që kemi marrë vitin e kaluar për të ndarë Ekipet nga M365 dhe O365 në Zonën Ekonomike Evropiane dhe Zvicër te klientët tanë në mbarë botën,”-tha një zëdhënës i Microsoft.

Në këtë mënyrë ne adresojmë edhe komentet e Komisionit Evropian, duke u dhënë kompanive shumëkombëshe më shumë fleksibilitet kur duan të standardizojnë blerjet e tyre në gjeografi të ndryshme.

Microsoft tha se po prezanton një linjë të re të paketave komerciale Microsoft 365 dhe Office 365 që nuk përfshijnë Ekipet në rajone jashtë EEA (Zonës Ekonomike Evropiane) dhe Zvicrës, si dhe një ofertë të re të pavarur Teams për klientët e Ndërmarrjeve në ato rajone. Duke filluar nga dje klientët ose mund të vazhdojnë me marrëveshjen e tyre aktuale të licencimit, ose të rinovojnë, përditësojnë ose kalojnë në ofertat e reja.

Rikujtojmë, se Microsoft ka emëruar bashkëthemeluesin e laboratorit britanik të Inteligjencës Artificiale (Al) Deep Mind, si kreun e divizionit të ri me Al. Mustafa Suleyman, 39 vjeç, bashkëthemeloi DeepMind në vitin 2010 me Demis Hassabis dhe Shane Legg. Në vitin 2014, kompania u ble nga Google për 450 milionë euro dhe tani përbën thelbin e përpjekjeve të Google për të funksionuar me Al. Për bashkimin e Suleyman me gjigantin teknologjik ka njoftuar shefi ekzekutiv i kompanisë, Satya Nadella. Suleyman do të jetë shefi ekzekutiv i një organizate të re të quajtur Microsoft Al e cila do të fokusohet në produktet e konsumit dhe kërkimit të kompanisë amerikane.