Aktualitet

Mitsotakis i shpreh mbështetjen Vuçiç: Greqia qëndron pranë Serbisë për perspektivën e saj evropiane!

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis ndodhet në një vizitë zyrtare në Serbi, ku është takuar me presidentin Aleksandër Vuçiç.

Marrëdhëniet dypalëshe, perspektiva evropiane e Serbisë, bashkëpunimi në fushën e energjisë, transportit dhe pjesëmarrja e Greqisë në zhvillimin e infrastrukturës serbe, ishin në qendër të takimit sipas mediave greke.

Mbështetjen e Greqisë për perspektivën evropiane të Serbisë e shprehu kryeministri Kyriakos Mitsotakis gjatë deklaratave të tyre të përbashkëta .

“Kemi pasur diskutime domethënëse këtë mëngjes. Ne shohim përparimin e marrëdhënieve tona, të cilat janë krijuar ndër vite. Ky partneritet dypalësh mori një karakter strategjik me deklaratën e përbashkët që nënshkruam në Athinë disa muaj pasi mora detyrën time si Kryeministër. Ne parashikojmë brenda vitit konvergjencën e këshillit të katërt punues me sy në një të ardhme paqeje, zhvillimi, mirëqenieje sociale. Sot rikonfirmuam vendimin tonë për të bashkëpunuar në të gjitha fushat. Nuk është rastësi që jam në Beograd i shoqëruar nga katër ministra por edhe me një mision shumë të gjerë biznesi. Ne jemi të interesuar për ndërlidhjen e vendeve tona në energji dhe transport. Të dy i kushtojmë rëndësi modernizimit të lidhjes Selanik-Beograd, por edhe përfundimit të një aksi shumë të gjerë që do të fillojë nga Pireu dhe do të përfundojë në Budapest. Një projekt me rëndësi strategjike për vendet tona por edhe për Evropën Juglindore. Dhe për këtë qëllim duhet të shfrytëzohen edhe burimet evropiane. Ne mund të transportojmë gaz natyror në tregun serb përmes terminalit të Revythusa, ndërsa ju na jepni hapësirat tuaja të mëdha të magazinimit. Bashkëpunimi mund të shtrihet edhe në burimet e rinovueshme të energjisë. Ne kemi njohuri të vlefshme dhe aspirojmë të bëhemi një qendër eksporti në veri dhe duam të ndihmojmë Serbinë në tranzicionin e saj të gjelbër”, tha kryeministri Kyriakos Mitsotakis.

“Ne folëm për të gjitha çështjet e rëndësishme dhe mësova për të gjitha çështjet e rëndësishme. Greqia është një nga mbështetësit më të rëndësishëm të Serbisë në BE, nëse do të bëhet anëtare e Bashkimit Evropian, a dëshiron Serbia të bëhet anëtare e BE-së, presim disa hapa nga Evropa që na duan në Bashkimin ” , tha mes tjerash presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç.