Food & Drink

Në cilën pjesë të ditës duhet të konsumoni banane?!

Bananet janë lehtësisht të disponueshme, të lira dhe të lehta për t’u konsumuar. Një pyetje që shqetëson shumë prej adhuruesve të bananes është se kur është saktësisht koha më e mirë për ta konsumuar atë. Banania është e ngarkuar me proteina, vitaminë C, kalcium, fibra, kalium dhe magnez.

Ju duhet të konsumoni banane në mëngjes me ushqime të tjera të mëngjesit dhe të shmangni ngrënien e bananeve me stomakun bosh gjatë gjithë kohës. Nuk ka asnjë provë shkencore që konkludon se është e dëmshme të hash banane gjatë natës. Megjithatë, studiuesit thonë se ngrënia e bananeve gjatë natës çon në formimin e mukusit që mund të jetë i dëmshëm për fytin e dikujt.

Stomakut tonë i duhet shumë kohë për të tretur një banane. Për më tepër, metabolizmi i trupit tonë është në nivelin më të ulët gjatë natës. Prandaj, bananet duhet të konsumohen në mënyrë ideale në mëngjes ose në mbrëmje dhe duhet të shmangen ngrënia e tyre gjatë natës.

Vlen për t’u përmendur se edhe lëngu i bananes është një pije ushqyese si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Përveç të qenit të shijshëm, lëngjet me banane ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore. Me një dietë të ekuilibruar dhe një gotë lëng bananeje, mund të fitoni ose humbni peshë. Vlera ushqyese e pijes së bananes përfshin një bollëk të proteinave, fibrave dietike, vitaminave dhe mineraleve.