Health & Beauty Lifestyle

Nëse po përpiqeni të çliroheni mendërisht dhe shpirtërisht, këtu janë disa gjëra që duhet të ndaloni së bëri menjëherë!

Shërimi i shpirtit dhe i mendjes është gjithmonë një rrugëzgjidhje për t’u nisur. Sidomos nëse ajo që po ndryshon të shëroni është një plagë e rrënjosur thellë. Me siguri kërkon që ne të bëjmë dy sipas terapistes Emily H Sanders të veçanta. Në dorezën e saj në Instagram, ajo na bëri të ditur se shërimi gjithmonë duhet të ndalimin e disa modeleve të vjetra dhe fillimin e disa viteve të reja. Ajo ndau tetë zakone që kushdo që shpreson t’i shërojë duhet të ndalojë këtë. Përderisa askush nuk duhet të kuptojë të gjitha pajisjet, është gjithmonë e vërtetë të dini se në cilin qëllim të filloni. Terapisti gjithashtu u kërkoi njerëzve të mbani mend se nëse ndodh duke u bërë nga zakonet e tjera, nuk duhet të mbrojë veten të ashpër me veten.

Qëndrimi

Para së gjithash, duhet të ndaloni së mbajturi pas të gjithëve ose të ndarëve që ju lodhin. Nuk ka kuptim të bërë për një lidhje që nuk është e gatshme për ju. Nëse gjeni veten duke mbajtur një lidhje që është problem, lëreni të shkojë.

Të bësh gjithçka vetëm

Shpesh personat zhvillojnë një mekanizëm përballues për të trajtuar gjithçka vetëm. Hiper-pavarësia mund të jetë një shenjë e diçkaje që nuk është në rregull. Kjo dëshirë për të qenë të pavarur nga ndihma ose kujdes nga të gjitha mund të jetë izoluese. Përpjekja për të bërë gjithçka vetëm mund t’ju bëjë të ngurtësoni emocionet tuaja, gjë që nuk është e mirëqenien tuaj.

Në kërkim të mirëkuptimit

Emily H Sanders tha se nuk duhet të ndalojmë së punuari shumë t’i bërë njerëzit të kuptojnë që nuk kujdesen ose kanë aftësitë të kuptojnë. Mund të ketë disa arsye pse disa njerëz nuk probleme t’i kuptojnë të anashkaluar. Ky hendek empatie është një paragjykim njohës që i bën njerëzit të luftojnë për gjendjen aktuale mendore që janë të ndryshme nga gjendja e tyre.

Gjykimet

Terapisti gjithashtu ka thënë se njerëzit duhet të ndalojnë sëkuari ndjenjat e tyre. Është e rëndësishme të jesh i mëshirshëm me veten. Dhembshuria për veten ka të bëjë me kthimin e dhembshurisë sonë brenda. Jepini vetes të cilët do të japin një person tjetër, në vend që të bëjnë vetëkritikë të ashpërsisë. Kjo është e rëndësishme kur mendoni se keni dështuar, keni bërë gabime ose ndiheni ndryshe të papërshtatshëm.

Qëndrimi i heshtur

Nga mekanizmat e përballimit të mundshëm dhe të mirëmbajtur tonë është frenimi i ndjenjave dhe mendimeve tona për një tjetër paqen. Qëndrimi i heshtur për atë që ju ka lënduar në fund do të ketë efektin e kundërt të paqes. Përfundimisht, të gjitha këto emocione të grumbulluara bëjnë të lënduar më të thellë se më parë.

Kufijtë e paqartë

Kufijtë e shëndetshëm i referohen kufijve që janë rreth vetes për të mos u shfrytëzuar. Kjo shërben për mbrojtjen e kohës, emocioneve, trupit dhe shëndetit mendor. Nëse për të nxitur një mjedis të gjallë, Emily H. Sanders tha se nuk duhet të ndalojmë së qeni i paqartë për kufijtë tanë. Vendosini ato në vend me komunikim të qartë dhe mbajini ato të vendosura.