Tech

Një rival i Gmail i quajtur ‘XMail’?! Reagon Elon Musk!

Elon Musk tashmë ka lëshuar versionin e tij të ChatGPT. Duket se sipërmarrësi i teknologjisë do të përballet me Gmail-in e Google duke krijuar një shërbim emaili të tijin. Në një shkëmbim në platformën e tij të mediave sociale X, Musk ka zbuluar se një produkt i quajtur ‘XMail’ po ‘vjen’.

Ai nuk ka ofruar më shumë detaje rreth shërbimit, kështu që është e paqartë se kur mund të jetë i disponueshëm, megjithëse pritet të integrohet brenda aplikacionit X. Lajmi u zbulua kur Nathan McGrady, një inxhinier në X postoi mesazhin: ‘Kur po e bëjmë XMail?’. Musk thjesht u përgjigj me fjalët: ‘Po vjen’.

Chatbot i ChatGPT është aftësuar për të mbajtur mend, që do të thotë se do të jetë në gjendje të “kujtojë” bisedat e mëparshme për t’i bërë ato edhe më të dobishme për përdoruesit. Funksioni i ri është aktualisht në fazën e testimit dhe është i disponueshëm për një pjesë të vogël të përdoruesve pa pagesë. Megjithatë, kompania OpenAI thekson se më shumë detaje do të dihen së shpejti.

Në të ardhmen, përdoruesit do të mund t’i kërkojnë ChatGPT të kujtojë diçka nga e kaluara dhe të mbledhë vetë detajet. Kujtesa do të përmirësohet sa më shumë të përdoret, kështu që me kalimin e kohës përdoruesit do të vërejnë gjithnjë e më shumë ndryshime në një mënyrë pozitive. Kjo do të jetë e dobishme kur përdoruesi dëshiron që ChatGPT të mbajë mend detaje rreth tij dhe njerëzve që i intereson, të gjitha për të lehtësuar ndërveprimet në të ardhmen.