Health & Beauty Lifestyle

Për ju që keni vazhdimisht uri, kemi lajme të mira! Ja se çfarë tregon eksperimenti më i ri!

Ka disa arsye se pse ndiheni vazhdimisht të uritur. Llojet e ushqimeve që hani, nëse keni humbur peshë kohët e fundit, sa stërviteni dhe sa flini, të gjitha mund të ndikojnë në atë se sa shpesh ndiheni të uritur ose stomaku juaj është vazhdimisht i zhurmshëm, thotë për ‘Washington Post’, profesoresha e mjekësisë Ellen A. Schur, MD, MS. Hulumtimet kanë treguar se uria nuk është e njëjtë për të gjitha ushqimet. Nëse jeni të uritur me siguri keni dëshirë për ushqime të pasura me sheqer, karbohidrate ose yndyrë.

Në rast se edhe ju i përkisni kategorisë së njerëzve që janë gjithmonë të uritur, është koha të ndiheni disi të lehtësuar, pasi sipas hulumtimeve të reja, mund të jetoni më gjatë. Sipas Inside Science, shkalla me të cilën plakemi mund të ketë një lidhje të drejtpërdrejtë me atë se sa të uritur ndihemi. Në veçanti, sa më shpesh të jeni të uritur, aq më i ngadalshëm është plakja.

Pasi vëzhguan mizat dhe sa shpesh kërkonin ushqim, studiuesit arritën në përfundimin se ata që ndiheshin të uritur gjatë gjithë kohës jetonin më gjatë. Kjo për shkak se uria mund të shkaktojë ndryshime të rëndësishme në epigjenomën e trurit. Epigjenoma është mekanizmi me të cilin qeliza kontrollon se cilat rajone gjenike të organizmit janë më funksionale. Ndryshimet në tru të shkaktuara nga dëshira për të kërkuar ushqim shoqërohen me një jetëgjatësi më të gjatë.

Në lidhje me eksperimentin me mizat, ekipi hulumtues arriti gjithashtu të hartojë “mekanikën molekulare” të urisë dhe rolin e saj në ndryshimet në neuronet e trurit. Këto ndryshime të shkaktuara nga uria mund të ndikojnë në gjene specifike, të cilat nga ana e tyre ndikojnë në plakjen e trupit.