Design Lifestyle

Për ju që po kërkoni të thani lulet dhe të dekoroni ambientet e shtëpisë suaj me to…

Transformimi i luleve nga i freskët në i thatë ndryshon, nganjëherë ndryshimi është delikat, por shpesh është mjaft i theksuar. Pjesa me e madhe e luleshitjes bazohet në lule të freskëta, por siç e dimë të gjithë, ato zgjasin vetëm disa ditë. Zgjidhja jonë është të grumbullojmë lulet e verës që kemi tharë në mënyrë që të ketë më shumë mundësi për të punuar jashtë sezonit. Një përfitim tjetër i luleve të thata dhe gjetheve është se ato marrin bojë me të vërtetë mirë. Avantazhi është se ju mund të përdorni çdo ngjyrë që ju pëlqen.

Disa nga bimët tona të preferuara për t’u tharë janë gjethet e mëdha tropikale. Format, ngjyrat dhe teksturat e këtyre gjetheve kur thahen është e mrekullueshme. Ka shumë mënyra për të tharë lulet: tharja nga ajri, shtypja dhe tharja e rërës janë disa nga proceset që përdoren më shumë. Tharja e ajrit është teknika më e lehtë për të tharë lulet. Kjo është aq e thjeshtë sa varja e tyre me kokë në tufa, por gjithmonë sigurohuni që mjedisi të mos jetë i lagësht, pasi kjo do të inkurajojë bakteret të rriten midis kërcellit dhe tufa do të fillojë të kalbet.

Mos harroni të zhveshni lulet nga çdo gjethe para se t’i varni ato. Një dhomë e errët dhe e ajrosur mirë është vendi më i mirë për t’u tharë në ajër. Rrjetat e telit janë të mira për lulet më të mëdha. Thjesht vendosni kërcellin nëpër vrima me kokat e luleve të ekuilibruara sipër. Kokat e vogla të luleve dhe degëzat e vogla të gjetheve janë ideale për shtypjen dhe çdo mbetje siguron një furnizim të qëndrueshëm për shtypësin e luleve. Këto duken të thjeshta dhe të bukura në ftesat familjare dhe jo vetëm.

Lulet e thata funksionojnë mirë kur përzihen edhe me lule të freskëta. Ata mund të shtojnë një strukturë më të vështirë, me gjemba për çdo krijim, duke i dhënë asaj diçka shtesë. Bari i thatë është gjithashtu i mirë për t’u përdorur pasi mund të sigurojnë një strukturë më të butë për të punuar  Disa prej luleve që duken të shkëlqyera kur thahen përfshijnë mimozën, lulebore, ahilea, allium (qepë zbukuruese), luledele nigella, bar i zgjebosur, livando deti, palma freskuese dhe luledele.