Food & Drink Health & Beauty

Për një shëndet të mirë, bëni këto 10 gjëra deri në orën 8 të mëngjesit!

Nëse dëshironi të keni një shëndet të mirë, janë disa gjëra që duhet të bëni në mëngjes sapo të hapni sytë.

Pini një gotë të madhe me ujë

Hidratimi i mëngjesit është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për trupin tuaj, për të pasur më shumë energji gjatë ditës. Zgjimi 10 deri në 15 minuta më herët do t’ju japë pak kohë për veten dhe pak hapësirë ​​për ta nisur ditën me qetësi dhe kontroll.

Harrojeni celularin

Nëse gjëja e parë që bëni pasi të bie alarmi është të kapni telefonin dhe të kontrolloni emailet ose njoftimet tuaja, atëherë pa e ditur po shpenzoni shumë energji për dëshirat e njerëzve të tjerë. Pra, jepini vetes pak kohë dhe injoroni çdo mesazh për të paktën 30 minuta pasi të zgjoheni.

Rregulloni shtratin

Edhe pse duket si një veprim i thjeshtë, ky veprim mund të bëjë një ndryshim. Jo vetëm që do të ndiheni më mirë kur të vijë koha për të fjetur natën, por rregullimi i shtratit do t’ju motivojë në mënyrë të pandërgjegjshme për të arritur mijëra fitore të vogla gjatë gjithë ditës, duke rritur ndjenjën tuaj të lumturisë.

Gjeni kohë për veten tuaj

Momentet e kujdesit për veten duhet të jenë gjithashtu në krye të listës së detyrave. Ju mund t’i kushtoni vetes 15 deri në 30 minuta, nga piktura te leximi, te meditimi apo muzika, për sa kohë që ju emocionon.

Kontaktoni dikë që doni

Lidhja me të dashurit konsiderohet po aq e rëndësishme sa lidhja me veten. Kontakti me të dashurit që herët do t’ju japë ndjenjën e ngrohtësisë dhe forcës për të filluar ditën tuaj. Pra, ndaloni për një minutë për të përkëdhelur qenin tuaj ose për t’i dhënë një puthje partnerit tuaj.

Përgatitni një mëngjes të shëndetshëm

Ajo që hani në mëngjes gjithashtu mund të përcaktojë se sa energji keni për ditën. Edhe nëse zgjoheni herët, sigurohuni që të përgatisni diçka për të ngrënë pak më vonë. Tani ka edhe mëngjeset, të cilat mund t’i keni përgatitur një ditë më parë. Por në asnjë rrethanë nuk duhet ta anashkaloni.

Lëviz

Një stërvitje sapo hap sytë është një mënyrë tjetër për t’u zgjuar në mënyrën më të mirë, por edhe për të qenë produktiv gjatë ditës. 10 ose 15 minuta stërvitje ose një shëtitje e shkurtër do ndikojnë pozitivisht tek ju.

Bëni një listë detyrash

Për të pasur më shumë qetësi gjatë ditës, është e rëndësishme të vendosni gjërat në rregull, duke filluar nga mëngjesi. Shkrimi i gjithçkaje në letër do ta bëjë më të lehtë për ju që të përqendroheni në një detyrë dhe të ndiheni më pak të mbingarkuar.

Pastroni diçka në shtëpi

Askush nuk dëshiron të bëjë punët sapo të hapë sytë, por nëse kujdesesh për diçka të vogël, si rregullimi i një pjese të vogël të dhomës, do të kesh më pak punë kur të kthehesh.