Tech

Përdoruesit e Apple tani mund të marrin 2 £ nga fatura e Netflix!

Pronarët e TV APPLE tani mund të kenë akses në opsionin e bazuar në reklama të Netflix, pas gati pesë muajsh të bllokimit nga shërbimi. Kjo do të thotë që pronarët e Apple TV tani mund të kursejnë 2 £ nga fatura e tyre Netflix, ashtu si gjithë të tjerët. Netflix nisi nivelin e tij Basic with Ads për 4,99 £ në muaj në MB në fund të vitit të kaluar, pasi kompania u përpoq të joshte më shumë klientë që paguajnë.

“Basic with Ads” ofrohet aktualisht në Australi, Brazil, Kanada, Francë, Gjermani, Itali, Japoni, Kore, Meksikë, Spanjë, MB dhe SHBA. Kishte më shumë se një milion abonentë në plan që nga janari, me këtë shifër që pritet të jetë rritur që atëherë. Ai u jep fansave të transmetimit një opsion më të lirë se plani i tij standard bazë prej 6,99 £ në muaj. Por deri këtë javë, ai kishte munguar për pronarët e Apple TV.

Edhe nëse regjistroheshin me një pajisje tjetër, përdoruesit nuk mund të hynin në opsionin e bazuar në reklama. Të tjerët janë ende në pritje, duke përfshirë ato që përdorin aplikacionet Netflix në Chromecast, Chromecast Ultra, PS3 dhe Windows, raportoi fillimisht TechCrunch. Megjithëse, Netflix paralajmëron përdoruesit se kjo është ndarja e çmimeve në faqen e saj të internetit. Netflix shkruan:

Një përqindje e vogël e pajisjeve që mund të luajnë në planet Netflix pa reklama nuk mund të përdoren me një plan Netflix të mbështetur nga reklama. Kjo për shkak se aplikacioni Netflix ose softueri në pajisje nuk mund të përditësohen në një version që mbështet reklamat.

Nëse nuk e keni bërë tashmë, sigurohuni që të përditësoni aplikacionin tuaj. Sidoqoftë, duhet të theksohet se pronarët e Apple TV nuk do të jenë në gjendje të përdorin opsionin më të lirë Netflix dhe përkufizimin 4k të ekranit të tyre. Niveli i financuar nga reklamat është i kufizuar në cilësinë e videos 720p, kështu që nuk do të ketë asnjë veprim 4K HDR.