Food & Drink Health & Beauty

Pija çudibërëse, e cila ndihmon trupin tuaj të luftojë sëmundjet e zemrës dhe kancerin!

Për shkak të ndryshimeve në stilin e jetesës dhe zakonet e të ushqyerit, njerëzit në mbarë botën kanë vuajtur nga sëmundje dhe sëmundje të ndryshme, shumica e të cilave janë kërcënuese për jetën. Dhe me përparimin e shkencës mjekësore, disa ilaçe dhe terapi të ndryshme ju ndihmojnë të rikuperoni, por jo me efekte anësore. Prandaj, është gjithmonë më mirë të përpiqeni dhe të parandaloni rrezikun e marrjes së sëmundjeve si problemet e zemrës, obeziteti, diabeti dhe problemet e veshkave, të cilat të gjitha kërkojnë vetëm disa hapa që përfshijnë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe dietë të ekuilibruar.

Ushqimi dhe pirja e shëndetshme është një pjesë e madhe e shëndetit tonë dhe përbërësit efektivë si çaji jeshil, i mbushur me antioksidantë ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit dhe shkaqeve të tjera që shkaktojnë sëmundje të rrezikshme si kanceri, rreziku i sulmit në zemër dhe goditjes në tru. Çaji jeshil është më shumë se thjesht një pije hidratuese.

Bima e çajit është e pasur me një sërë përbërjesh të shëndetshme që e bëjnë atë në pijen përfundimtare. Komponimet si polifenolet dhe katekina janë antioksidantë natyralë që ndihmojnë në parandalimin e dëmtimit të qelizave dhe ofrojnë përfitime të tjera. Këto substanca mund të reduktojnë stresin oksidativ dhe formimin e radikaleve të lira në trup, duke e mbrojtur atë nga çdo dëmtim duke forcuar sistemin imunitar.

Katekinat janë një nga përbërësit më të fuqishëm në çajin jeshil dhe janë testuar për aftësinë e tyre për të ndihmuar në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme të rrezikshme, përfshirë kancerin. Çaji jeshil është gjithashtu i ngarkuar me sasi të vogla, por të fuqishme të mineraleve që mund të përfitojnë shëndetin tuaj. Sipas mjekëve, kanceri, një nga shkaqet kryesore të vdekjeve në mbarë botën shkaktohet nga rritja e pakontrolluar e qelizave. Shumë studime kanë treguar se përbërjet e çajit jeshil ndihmojnë në reduktimin e kancerit të mëposhtëm:

Kanceri i gjirit

Gratë që pinin rregullisht çaj jeshil kishin një rrezik afërsisht 20-30 për qind më të ulët të zhvillimit të kancerit të gjirit.

Kanceri i prostatës

Meshkujt që pinin çaj jeshil kishin një rrezik më të ulët të kancerit të avancuar të prostatës.

Kanceri kolorektal

Pirja e çajit jeshil ul rrezikun e këtij kanceri me 42 për qind.

Ndihmon në parandalimin e diabetit të tipit 2

Diabeti është një nga sëmundjet me rritje më të shpejtë në mbarë botën dhe përfshin rritjen e niveleve të sheqerit në gjak, të shkaktuar nga rezistenca ndaj insulinës. Studime të ndryshme tregojnë se çaji jeshil përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës dhe ul nivelin e sheqerit në gjak. Sipas një rishikimi të shtatë studimeve, ata që pinë çaj jeshil kanë një rrezik 18 për qind më të ulët të diabetit.

Ndihmon në parandalimin e problemeve të zemrës

Studime të ndryshme tregojnë se çaji jeshil ndihmon në përmirësimin e niveleve të kolesterolit total dhe kolesterolit LDL. Çaji jeshil rrit gjithashtu kapacitetin antioksidues të gjakut, i cili mbron grimcat LDL nga oksidimi, që është një pjesë e rrugës drejt sëmundjeve të zemrës.