Health & Beauty Lifestyle

Planifikoni shtatzëninë?! Këto janë disa çështje kryesore që duhet të keni parasysh!

Shtatzënia është më e mira kur është e planifikuar, dhe jo aksidentale. Prandaj, është thelbësore që të përgatisni paraprakisht trupin dhe mendjen e nënës dhe babait. Ky artikull fokusohet në balancimin e tre energjive, që besohet se qarkullojnë në trup dhe rregullojnë aktivitetin fiziologjik, për një konceptim të suksesshëm dhe shtatzëni të shëndetshme. Megjithatë, për shkak të modeleve aktuale të punës dhe stilit të jetesës, shumë çifte e kanë të vështirë të mbeten shtatzënë në mënyrë natyrale dhe bëhen me ankth, gjë që mund ta përkeqësojë më tej problemin.

Disa gjinekologë, të cilët janë ekspertë në këtë fushë, tregojnë se ndryshimet e thjeshta në rutinën e përditshme, dietën dhe disponimin mund të ndihmojnë në balancimin e doshas në një masë të madhe dhe të rrisin shanset për ngjizje natyrale. Për të patur sukses, gjëja më e rëndësishme që do ju duhet është të qëndroni të qetë, pozitivë dhe të lumtur. Synoni të mbani një marrëdhënie të mirë me bashkëshortin tuaj. Statusi i mendjes paqësore dhe të lumtur të çiftit është faktori më i rëndësishëm thelbësor për krijimin e një embrioni të shëndetshëm.

Jini fizikisht aktiv, fokusohuni në ushtrimet e legenit. Rekomandohen ushtrime me intensitet të ulët si joga dhe meditim. Joga e legenit përmirëson qarkullimin drejt organeve riprodhuese dhe mbështet zhvillimin e shëndetshëm të vezëve. Nga ana tjetër, meditimi ndihmon në relaksimin e mendjes së shqetësuar gjatë përpjekjes për të mbetur shtatzënë. Flini herët dhe zgjohuni para lindjes së diellit. Kjo ndihmon në mbajtjen e hormoneve në ekuilibër.

Nuk është numri i orëve të gjumit që ka rëndësi, është koha e gjumit dhe orëve të zgjimit që e mban metabolizmin e dikujt të paprekur. Gjithashtu, zgjidhni ushqim të thjeshtë dhe lehtësisht të tretshëm të gatuar në shtëpi. Shmangni karbohidratet e rafinuara, yndyrat e trasha, ushqimet e skuqura thellë. Nëse jeni nën peshë, shtimi i shëndetshëm i peshës është thelbësor. Pesha optimale është shumë e rëndësishme. Shmangni duhanin, alkoolin dhe kafeinën të paktën 6 muaj para planifikimit.