The Playlist, Week of December 4th

Kënga “My House” nga Beyoncé përcjell një ndjenjë fuqie, besimi dhe dashurie për veten. Ajo flet për idenë e zotërimit të hapësirës së dikujt, si metaforikisht ashtu edhe fjalë për fjalë. Në pjesën e parë të këngës, Beyoncé pohon dominimin e saj dhe pyetjet që mund të përputhen me nivelin e saj të suksesit dhe ndikimit. Përsëritja e refrenit thekson sigurinë e saj në vetvete dhe besimin që nxjerr.

Në vargun e parë, Drake pyet pse trajtohet ndryshe dhe pse partneri i tij vendos kufizime në marrëdhënien e tyre. Ai pyet veten pse ndërveprimet e tyre në një nivel fizik, të tilla si bazat e vrapimit së bashku, kundërshtojnë mungesën e intimitetit emocional dhe transparencës. Perëndimi i diellit në Atlantik simbolizon fundin e diçkaje, ndoshta fundin e marrëdhënies së tyre, ndërsa përmendja e hënës së plotë nënkupton që emocionet mund të rriten ose të ekspozohen.

Kënga “All Out of Fight” nga P!nk eksploron emocionet dhe betejat që vijnë me përfundimin e një lidhjeje. Tekstet e këngës përshkruajnë një çift dikur të dashuruar që ishin plot jetë dhe kishin botën në anën e tyre, duke përjetuar një humbje dhe një ndjenjë zbrazëtie. Vargu i parë reflekton në fazat e mëparshme të marrëdhënies, ku çifti ndihej i pathyeshëm dhe i pandalshëm.

1
Beyoncé
My House
2
P!nk
All Out Of Fight
3
Mike Shinoda
Already Over
4
Don Diablo, Paolo Pellegrino
Dangerous
5
Mara Sattei
Mare Aperto
6
Martin Jensen x MATTN
Still Got It Bad
7
Ella Eyre, Tiggs Da Author
Head In The Ground
8
Ultimo
Occhi Lucidi
9
Drake
Polar Opposites
10
Paloma Faith
Bad Woman
11
James Arthur
Homecoming
12
Myke Towers
La Falda
13
Galantis, Hannah Boleyn
Little Bit Yours
14
R3hab, Pelican
Loca, Loca
15
Zara Larsson
Memory Lane
16
The Snuts
NPC
17
Henry Moodie
Orbit
18
Pardision Fontaine
Thee Person
19
Post Malone & The Weeknd
Lose Myself
20
Emeli Sandé
All This Love
21
Emeli Sandé
Like I Loved You
22
Billy Porter
Black Mona Lisa
23
Timbaland, Vita
Desire
24
Loi
Am I Enough
25
Daddy Yankee
Bonita
26
Gossip
Crazy Again
27
Tate McRae
exes
28
Ozuna, David Guetta
Vocation
29
Arcangel
me gusta tu flow
30
Mannini
Monolocale
31
Gaia
Tokyo
32
Sick Individuals & Madism
Waste My Time
33
Annalisa
Euforia
34
Ornella Vanoni, Samuele Bersani
Calma Rivoluzionaria
35
Sfera Ebbasta
Anche Stasera
36
Dua Lipa
Houdini
37
Jack Harlow
Lovin On Me
38
Måneskin
Valentine
39
Benson Boone
To Love Someone
40
Don Diablo, Scrufizzer
Got That
41
Laurie Darmon
Laisse-moi t'aimer
42
Laura Pausini
Cero
43
Tyga
Bops Goin Brazy
44
Megan Thee Stallion
Cobra
45
Cat Burns
Know That You’re Not Alone
46
Jung Kook
Standing Next To You
47
Mahmood
Cocktail D’amore
48
Green Day
The American Dream Is Killing Me
49
Articolo 31
Classico
50
Lenny Kravitz
TK421