Timeless Playlist, Week of April 22nd

“Lost” nga Coldplay është një himn i fuqishëm i qëndrueshmërisë dhe vendosmërisë. Teksti flet për idenë se vetëm për shkak se dikush po përballet me humbje ose vështirësi, nuk do të thotë se ata janë të humbur ose të mundur. Kënga inkurajon dëgjuesin që të vazhdojë të ecë përpara, pavarësisht se përballet me dyer të mbyllura dhe sfida. Duke përdorur metaforën e të qenit një peshk i madh në një pellg të vogël, kënga na kujton se gjithmonë do të ketë sfida më të mëdha përpara. Përsëritja e të qenit i humbur në kor thekson përvojën universale të ndjenjës së humbur në një moment të jetës.

“Welcome To New York” ka të bëjë me mbërritjen në qytetin e New York-ut dhe përqafimin e një ndjenje mundësie dhe shprese. Vargjet e Taylor Swift e paraqesin qytetin si një fillim të ri, një vend mundësish dhe emocionesh të reja. Kënga është një odë energjike për qytetin, duke theksuar ngutje dhe nxitim të jetës në New York, si dhe kulturën dhe mundësitë e tij unike.

“Brighton Rock” nga Queen thellohet në historinë e Jimmy dhe Jenny, dy të dashuruar të rinj që gjejnë një romancë të shkurtër gjatë një pushimi në Brighton. Kënga kap thelbin e dashurisë rinore, arratisjes dhe betejave që lindin kur dëshirat personale bien ndesh me normat shoqërore. Takimi i Jimmy dhe Jenny portretizohet si magjepsës dhe konfliktual, me Jenny-n të ndarë mes ndjenjave të saj për Jimmy dhe detyrimeve të saj ndaj familjes së saj. Pushimi instrumental i kitarës lejon introspeksionin dhe soditjen, duke rritur thellësinë emocionale të tekstit. “Brighton Rock” shërben si një reflektim prekës mbi kompleksitetin e dashurisë, peshën e përgjegjësive dhe natyrën kalimtare të përvojave rinore.

1
JVKE
this is what slow dancing feels like
2
Pearl Jam
Pearl Jam
3
Papooz
Don’t You Think It Be Nice
4
Lucky Daye
HERicane
5
Teddy Swims
You’re Still The One (Shania Twain Covers Cover)
6
Taylor Swift
Welcome To New York
7
Ry X
All I Have
8
Smash Mouth
Can’t Get Enough Of You Baby
9
Coldplay
Lost
10
The Goo Goo Dolls
Give A Little Bit
11
Baby Rose, Badbadnotgood
One Last Dance
12
Toto
Stop Loving You
13
Sofi Tukker
Chasing Cars
14
Crowded House
Weather With You
15
The The
This Is The Day
16
Def Leppard
Love Bites
17
Dire Straits
So Far Away
18
The Smile
The Smoke
19
Cake
Love You Madly
20
No Doubt
Spiderwebs
21
The Killers
Runaways
22
Queen
Brighton Rock
23
Damien Rice
The Blower’s Daughter
24
Moby
Honey
25
Eurythmics, Annie Lennox, Dave Stewart, Aretha Franklin
Sisters Are Doin’ It For Themselves
26
bbno$
lil' freak