Timeless Playlist, Week of February 26th

“She Bangs The Drums” nga The Stone Roses duket se ka të bëjë me fuqinë e muzikës dhe aftësinë e saj për të ngritur shpirtin e njerëzve dhe për të ndryshuar jetën e tyre. Kënga fillon me folësin që përshkruan se si ata mund ta ndiejnë tokën duke lëvizur ndërsa dëgjojnë muzikë dhe shikojnë botën duke kaluar.

Kënga “Pitseleh” nga Elliott Smith shqyrton marrëdhëniet midis dy njerëzve dhe vështirësinë për t’i lënë të shkojnë, edhe kur është për të mirën e tyre. Këngëtari shpreh hezitimin e tij për të treguar vendndodhjen e tij dhe për të qenë shkak lëndimi apo zhgënjimi për personin që dashuron, duke qëndruar në zonën e tij të rehatisë. Pavarësisht kësaj, ai është i vetëdijshëm për të metat e tij dhe beson se personi meriton diçka më të mirë. Kënga nxjerr në pah frikën e lëndimit të personit tjetër dhe të lëndimit përsëri për shkak të pasigurive të tij. Kjo është njëkohësisht një njohje e dobësive të tij, por edhe një dëshirë e madhe për marrëdhënien e dashur që ata kishin dikur.

Në këngën “Magic in the Air” nga Badly Drawn Boy, teksti ngjall një ndjenjë romance nostalgjike dhe kap momentet kalimtare të gëzimit dhe lidhjes. Në përgjithësi, “Magic in the Air” përcjell një ndjenjë të kapjes dhe ruajtjes së momenteve kalimtare të emocioneve dhe lidhjeve intensive. Ajo thekson rëndësinë e të jetuarit në të tashmen dhe të përqafimit të natyrës ngjitëse të dashurisë. Temat e nostalgjisë, romancës dhe kërkimit të lidhjes autentike të këngës rezonojnë me dëgjuesit, duke i kujtuar ata të vlerësojnë magjinë që gjendet në momentet dhe marrëdhëniet më të thjeshta.

1
The Cranberries
Dreams
2
Blur
To The End
3
Longpigs
On & On
4
Cornershop
Brimful of Asha (Norman Cook Remix)
5
Manic Street Preachers
A Design For Life
6
Sara Kapo
Para Teje
7
Robin S
Show Me Love
8
The Verve
The Verve
9
Eagle Eye Cherry
Save Tonight
10
Semisonic
Secret Smile
11
Belle and Sebastian
Get Me Away From Here, I’m Dying
12
The Stone Roses
She Bangs The Drums
13
Massive Attack, Tracey Thorn
Protection
14
The Kinks
Waterloo Station
15
Badly Drawn Boy
The Shining
16
Elliott Smith
Pitseleh
17
The Magnetic Fields
The Book Of Love
18
Sweet Female Attitude
Flowers
19
Lambchop
Up With People
20
Gomez
Tijuana Day
21
Gene
Olympian
22
Badly Drawn Boy
Once Around The Block
23
Badly Drawn Boy
Magic In The Air
24
Crowded House
Weather With You
25
Elbow
Asleep In The Back