Timeless Playlist, Week of March 4th

“Dance The Night” nga Dua Lipa është një këngë optimiste për fuqinë e kërcimit dhe aftësinë për të harruar problemet dhe emocionet e dikujt për një mbrëmje. Tekstet përshkruajnë protagonisten duke u përgatitur për të dalë dhe për të kërcyer, edhe kur ndjen trazira emocionale. Kënga flet gjithashtu për rolin e rëndësishëm që muzika dhe kërcimi mund të luajnë përballë fatkeqësive. Teksti sugjeron se vallëzimi është një mënyrë për të sfiduar shanset dhe për të kaluar nëpër kohë të vështira me pozitivitet. Inkurajon dëgjuesit të heqin dorë nga shqetësimet e tyre dhe të humbasin veten në muzikë, duke gjetur një arratisje të shkurtër nga sfidat e jetës.

Kënga “Distance” nga OneRepublic eksploron temën e refuzimit të frenimit ose mbajtjes së distancës nga dikush për të cilin interesohen thellësisht. Teksti përcjell një ndjenjë vulnerabiliteti dhe frikën e humbjes së personit që duan. “Distance” nga OneRepublic përmbledh frikën e humbjes së dikujt për të cilin kujdesen thellësisht, refuzimin e tyre për të mbajtur një distancë prej tyre dhe gatishmërinë e tyre për të përballuar çdo pasojë për të ruajtur lidhjen. Ai portretizon cenueshmërinë, vendosmërinë dhe një dëshirë të fortë për të qenë të hapur dhe autentikë në shprehjen e dashurisë së tyre.

Kënga “Higher Power” nga Coldplay është një himn ngritës për fuqinë e dashurisë dhe lidhjet shpirtërore që lidhin njerëzit së bashku. Teksti i këngës sugjeron se narratori është i mbingarkuar nga betejat e jetës. Ai ndihet sikur është i mbërthyer në një gropë, i paaftë për të ecur përpara. Tema e të qenit i mbyllur përdoret këtu për të përcjellë natyrën e përsëritur të bisedës sonë të brendshme negative.

1
Lou Reed
Satellite Of Love
2
Beth Gibbons, Rustin Man
Show
3
Cat Power
Where Is My Love
4
Jeff Buckley
Lilac Wine
5
Suede
The Wild Ones
6
Lana Del Rey
Blue Skies
7
Ry X
All I Have
8
Jordan Rakei
Learning
9
Liam Gallagher, John Squire
Raise Your Hands
10
Andrew Bird
Capsized
11
Daniel Norgren
Moonshine Got Me
12
Jess Glynne
I’ll Be There
13
Travie McCoy
We’ll be Alright
14
Moby
Porcelain
15
Beirut
Nantes
16
Tears For Fears
Famous Last Words
17
Zedd, Elley Duhé
Happy Now
18
Portishead
Glory Box
19
Dua Lipa
Dance The Night
20
Nick Jonas
This Is Heaven
21
OneRepublic
Distance
22
Coldplay
Higher Power
23
Ellie Goulding
Guns And Horses
24
The Script
Superheroes
25
Lana Del Rey
Hope Is A dangerous Thing for a Woman Like Me To Have