Timeless Playlist, Week of March 11th

“I’ll Be There For You” është një himn ngritës për fuqinë e miqësisë, mbështetjes dhe inkurajimit. Flet për nevojën thelbësore për shoqëri dhe lidhje, veçanërisht kur jeta është e vështirë. Kënga është një kujtesë që pa marrë parasysh se sa e vështirë mund të jetë jeta ndonjëherë, gjithmonë keni dikë ku të mbështeteni – miqtë dhe familjen tuaj. Tekstet janë plot siguri se sado e errët të duken kohët, dikush do të jetë aty për t’ju ndihmuar t’i kaloni ato. Ata do të jenë një shpatull për të qarë dhe një vesh për të dëgjuar të gjitha shqetësimet dhe frikën tuaj. Në mes të momenteve të vështira dhe kohërave të vështira, kënga shërben si një kujtesë ngushëlluese se nuk kemi pse ta kalojmë jetën vetëm.

“Shiny Happy People” është një këngë për gëzimin, komunitetin dhe festën. Ai i nxit njerëzit të mblidhen si një, të përhapin dashuri dhe gëzim dhe të gjejnë kohë për të vlerësuar bukurinë e botës. Refreni është inkurajues dhe frymëzues, duke theksuar se si të qenit së bashku mund të ngrejë shpirtin e të gjithëve dhe të krijojë një shkëndijë lumturie. Nëpërmjet vargjeve, teksti u kërkon njerëzve të përqafojnë momentin e tanishëm dhe të bëjnë përpjekje për të vënë në jetë dashurinë e tyre. Ura dhe kori i fundit thërrasin të tjerët dhe i ftojnë të bashkohen në festë, duke theksuar se bashkimi dhe lidhja e bëjnë jetën më kuptimplote.

Kënga “No Diggity” nga Blackstreet (me Dr. Dre dhe Queen Pen) është një odë për një grua që është e sigurt, me stil dhe e pavarur dhe që tërheq vëmendjen kudo që shkon. Kënga hapet me Dr. Dre duke iu referuar reputacionit të tij në industrinë e muzikës, dhe më pas vendos skenën për një zakon të qetë dhe të shokuar. Teddy Riley këndon për një grua me stil, bukuri dhe inteligjencë, e cila e di se çfarë dëshiron dhe nuk ka frikë ta ndjekë atë. Vargu i Queen Pen thekson më tej dominimin e ekipit të saj, duke mbyllur pa mundim konkurrentët e saj në botën e repit.

1
Norah Jones
Running
2
The Black Keys
This Is Nowhere
3
Laufey
Goddess
4
Deee-Lite
Groove Is In The Heart
5
Will Smith
Gettin’ Jiggy Wit It
6
Ricky Martin
Livin’ La Vida Loca
7
Lou Bega
Mambo No. 5
8
Blackstreet, Dr. Dree, Queen Pen
No Diggity
9
Hanson
MMMBop
10
Montell Jordan
This Is How We Do It
11
The Wannadies
You And Me Song
12
Manu Chao
Me Gustas Tu
13
Kris Kross
Jump
14
Chumbawamba
Tubthumbing
15
Stereo MC's
Step It Up
16
The Boo Radleys
Wake Up Boo!
17
R.E.M.
Shiny Happy People
18
Weezer
Buddy Holly
19
Spin Doctors
Two Princes
20
Superglass
Alright
21
Diana King
Shy Guy
22
The Cure
Friday, I’m in Love
23
The Rembrandts
I’ll Be There For You
24
M.C. Hammer
U Can't Touch This
25
Skee-Lo
I Wish (Radio Edit)