Timeless Playlist, Week of March 25th

“At Last” tregon historinë e gjetjes së një dashurie që keni kërkuar dëshpërimisht dhe duke u ndjerë i sigurt dhe i përmbushur nga ajo dashuri. Tekstet ngjallin ndjenjën e gëzimit, lumturisë dhe lehtësimit të gjetjes së dikujt që të pranon dhe të do. Këngëtarja shpreh kënaqësinë që nuk duhet të jetë më e vetmuar dhe se si jeta bëhet papritur si një këngë e bukur. Refreni feston momentin kur ata shikojnë njëri-tjetrin në sy dhe mes tyre bëhet “magjia” e dashurisë, duke e bërë të ndjehet sikur janë bashkë në parajsë. Kënga kap momentin e gjetjes më në fund të dashurisë së vërtetë dhe aftësisë për të filluar një jetë ku dashuria është e plotë.

“Stuck on You” nga Elvis Presley është një këngë dashurie lozonjare dhe romantike rreth të qenit plotësisht i dashuruar dhe i përkushtuar ndaj dikujt. Linjat hapëse sugjerojnë se këngëtari është i palëkundur – pavarësisht çdo përpjekjeje për ta larguar, ai do të qëndrojë me interesin e tij të dashurisë pavarësisht se çfarë. Vargu i dytë përshkruan një pamje të gjallë të dashurisë fizike, me këngëtarin që dëshiron të kalojë gishtat nëpër flokët e personit dhe t’i mbajë fort. Vargjet e tretë dhe të katërt theksojnë idenë se asgjë nuk mund të vijë mes tyre; edhe nëse dikush përpiqet t’i ndajë, dashuria e tyre do t’i mbajë së bashku. Në përgjithësi, kënga feston ndjenjën e të qenit plotësisht i përkushtuar ndaj dikujt në një mënyrë pozitive.

Kënga “Let It Be” nga The Beatles ka të bëjë me të mësuarit për të pranuar sfidat e jetës dhe për të ngushëlluar duke hequr dorë nga shqetësimet, në vend të besimit se gjithçka do të zgjidhet me kohë. Tekstet sugjerojnë se në kohë vështirësish, nëse besojmë dhe gjejmë ngushëllim në diçka më të madhe se vetja, atëherë mundet dhe shqetësimet tona mund të lehtësohen. Fraza “le të jetë” sugjeron që duke pranuar betejat e jetës dhe duke besuar në një fuqi më të lartë, ne mund të gjejmë përfundimisht një përgjigje dhe paqe. Këshilla që jep kënga është të heqim dorë nga shqetësimet tona dhe të besojmë se sido që të jetë situata, ajo do të zgjidhet me kohë.

1
Amaria
Beggin’
2
Moby & Lady Blackbird
Dark Days
3
Pearl Jam
Running
4
Kelly Jones, Stereophonics
Turn Bad Into Good
5
Ray Charles
Giorgia On My Mind
6
Roy Orbinson
Only The Lonely
7
Sam Cooke
Chain Gang
8
The Shirelles
Will You Love Me Tomorrow
9
The Drifters
Save The Last Dance For Me
10
Elvis Presley
It’s Now Or Never
11
Etta James
At Last
12
The Ventures
Walk, Don’t Run
13
Brenda Lee
I'm Sorry
14
Sam Cooke
(What) A Wonderful World
15
Elvis Presley
Are You Lonesome Tonight
16
Maurice Williams, The Zodiacs
Stay
17
Elvis Presley
Stuck On You
18
The Beatles
Let It Be
19
Neil Young
Tell Me Why
20
Simon & Garfunkel
Bridge Over Troubled Water
21
Stevie Wonder
Signed, Sealed, Delivered I'm Yours
22
The Carpenters
Close To You
23
Curtis Mayfield
Curtis Mayfield
24
Edwin Start
War
25
Elton John
Your Song