Timeless Playlist, Week of May 15th

Charli XCX na rikujton edhe njëherë “Boom Clap”, kolonën-zanore të filmit aq të dashur e romantik, “The fault in our stars”. Kuptimi i “Boom Clap” është se si ndihet dashuria: shpërthime, yje dhe diçka që jo gjithmonë duhet të ketë kuptim. Është një këngë që flet për fuqinë e dashurisë së parë, duke kapur emocionet konfliktuale të gëzimit dhe thyerjes së zemrës që vijnë me të.

“Vertigo” e U2 fokusohet në kulturën moderne dhe mënyrën se si njerëzit janë më të shqetësuar për ndjenjat dhe emocionet e tyre në vend që të bëjnë atë që është e nevojshme. Grupi i njohur e krahason gjendjen e kësaj kulture me Vertigon që përfshin një ndjenjë marramendjeje dhe ndjesi rrotullimi edhe pse nuk jeni duke lëvizur.

Një tjetër këngë kult që i bashkohet playlist-ës së javës është dhe “American Woman” nga Lenny Kravitz. Kjo u regjistrua fillimisht nga grupi kanadez The Guess Who në vitin 1970. Një këngë e keqinterpretuar kryesisht, ajo është në fakt një tribut për gratë kanadeze. Kënga është përdorur në filmin “Austin Powers 2, Spy Who Shagged Me”. Në video paraqitej Heather Graham, e cila ishte në film, si ‘Gruaja Amerikane’.

1
Greta Van Fleet
Meeting The Master
2
The Honest Heart Collective
Suffocate
3
Jorja Smith
Little Things
4
Milky Chance
Purple Tiger
5
Remi Wolf
Prescription
6
Lovejoy
Portrait of a Blank Slate
7
Anish Kumar
Little Miss Dynamite
8
Noel Gallagher's High Flying Birds
Council Skies
9
Ben Harper
Love After Love
10
G Flip
Be Your Man
11
Motörhead
Enter Sandman
12
Portugal. The Man Black Thought, Natalia Lafourcade
Thunderdome
13
Barns Courtney
Champion
14
Valley of Wolves
Lions Inside
15
Bahamas
Lost In The Light
16
Agnes Obel
Riverside
17
Smith & Burrows
Wonderful Life
18
MKTO
Classic
19
Charli XCX
Boom Clap
20
U2
Vertigo
21
Lenny Kravitz
American Woman
22
Red Hot Chili Peppers
Snow
23
AC/DC
Back In Black
24
Sly Johnson
EVRBD (Everybody dancin’)
25
Laura Mvula
You Work for Me