Timeless Playlist, Week of May 27th

Kënga “Bad” nga Michael Jackson ka të bëjë me besimin për të qenë vetvetja, pavarësisht se çfarë mendojnë të tjerët për ty. Ai diskuton sfidën e të dalluarit dhe të të qenit ndryshe, duke pranuar gjithashtu se nuk keni nevojë të ndryshoni për ta bërë veten të pranuar. Jackson e shpall veten si “i keq”, një frazë me një konotacion pozitiv në këtë rast, për të pasur guximin për të qenë vetvetja në një botë që shpërblen konformitetin. Refreni “Kush është i keq” shërben si një kujtesë për të sfiduar status quo-në dhe për të përqafuar forcën dhe veçantinë tonë të brendshme.

“If I Were a Boy” nga Beyoncé ka të bëjë me dëshirën për të kuptuar më mirë betejat dhe emocionet e gjinisë së kundërt. Tekstet theksojnë ndryshimet në jetën e burrave dhe grave dhe dinamikën e pabalancuar të fuqisë midis tyre. Këngëtarja shpreh pakënaqësinë sesi meshkujt shpesh i marrin si të mirëqenë femrat dhe i keqtrajtojnë ato. Ajo dëshiron që, nëse do të ishte burrë, do të ishte një person më i mirë—dikush që e dëgjon gruan që do dhe e trajton me respekt. Në fund të fundit, kënga flet për mungesën e ndjeshmërisë që kanë meshkujt për betejat e homologëve të tyre femra dhe i nxit meshkujt që të kuptojnë më shumë sfidat unike me të cilat përballen femrat në shoqëri.

Kënga “Levitating” nga Dua Lipa është një odë romantike për gëzimet e të dashuruarit dhe të jetuarit në maksimum. Kënga flet për ndjenjën e të qenit i dashuruar, me gjithë shkëlqimin, energjinë dhe shkëlqimin e saj dhe shpreh dëshirën për të larguar partnerin në një udhëtim romantik. Refreni i këngës sugjeron një lidhje të lehtë me partnerin dhe i inkurajon ata të vijnë së bashku dhe të kërcejnë me këngëtarin, ndërsa ata përdorin yjet dhe galaktikat si udhërrëfyes në marrëdhënien e tyre. Është një këngë dashurie emocionuese, emocionuese, që feston ndjenjën e mahnitshme të fluturimit në ajër, i rrethuar nga dashuria dhe mundësia.

1
Sanullim
Don’t Go
2
Johny Cash
Hurt
3
Michael Jackson
Bad
4
Massive Attack
Three
5
Pink Floyd
Wish You Were Here
6
The Doors
L.A. Woman
7
Black Lilys
Behind The Street
8
Neil Young
Hey Hey, My My
9
The Allman Brothers Band
Whipping Post
10
Fractures
Fractures
11
Eagles
Hotel California
12
Birdy
Comforting Sounds
13
Tricky, Martina Topley-Bird
Hell Is Around The Corner
14
Island
Just That Time Of The Night
15
Queen
Who Wants To Live Forever
16
Queen
It’s A Hard Life
17
Sufjan Stevens
Video Game
18
Sufjan Stevens
Mystery of Love
19
Pharrell Williams
Happy
20
Yazoo
Don’t Go
21
Beyoncé
If I Were a Boy
22
Harry Styles
Boyfriends
23
Daughter
Be On Your Way
24
Dua Lipa
Levitating
25
Beirut
Nantes
26
Mariah Carey
Portrait
27
Prince
Silver Tounge
28
Cian Ducrot
Something I Can’t Afford
29
Zayn
Stardust