Timeless Playlist, Week of May 20th

Kënga “CHIHIRO” nga Billie Eilish duket se prek tema të ndjenjës së padukshme apo të keqkuptuar. Tekstet sugjerojnë një ndjenjë mall për lidhje dhe njohje, si dhe një dëshirë për t’u dëgjuar dhe kuptuar nga të tjerët. Motivi i përsëritur për t’i kërkuar dikujt “të hapë derën” mund të simbolizojë një lutje për qasje emocionale dhe një kërkim për mirëkuptim dhe pranim më të thellë nga ata përreth rrëfyesit. Në përgjithësi, kënga duket se eksploron ndjenjat e izolimit dhe kërkimin e lidhjes së vërtetë në një botë ku komunikimi shpesh mund të ndihet sipërfaqësor ose joefektiv.

“Shrike” nga Hozier është një eksplorim i keqardhjes dhe pamundësisë për të shprehur dashurinë në kohën që kishte rëndësi. Teksti tregon historinë e keqardhjes së narratorit që nuk ishte në gjendje të shprehte dashurinë e tyre kur ishte e nevojshme dhe se si ata tani po këndojnë si zog për të. Refreni e krahason rrëfimtarin me një shrike – një zog i vogël grabitqar – në lidhje me ‘gjembin e mprehtë dhe të lavdishëm’ të personit që dashuron. Tekstet tregojnë gjithashtu për rrëfimtarin që ikën në qytet, duke simbolizuar një kërkim për shpengim, përpara se të kthehen përfundimisht te personi që duan. Kënga është në fund të fundit një histori keqardhjeje dhe dëshira për të qenë në gjendje të kompensoni gabimet e së kaluarës.

“Brendan’s Death Song” është një homazh për Brendan Mullen, themeluesin e The Masque, një klub punk rock me ndikim në Los Angelos. Kënga reflekton mbi pashmangshmërinë e vdekjes dhe nevojën për të festuar jetën përmes dashurisë dhe muzikës. Në përgjithësi, “Kënga e vdekjes së Brendan” është një festë e jetës përballë vdekjes dhe një nderim për një mik që ka ndërruar jetë. Kënga na inkurajon të vlerësojmë kohën tonë së bashku, të lëmë pas diçka që do të na mbijetojë dhe të festojmë jetën përmes dashurisë dhe muzikës.

1
Caroline Polachek
Spring Is Coming With A Strawberry In The Mouth
2
Dotan
No Words
3
Gotye
Heart A Mess
4
Limp Bizkit
My Generation
5
The Calling
Adrienne
6
Hozier
Shrike
7
Pavlov's Dog
Of Once And Future Kings
8
The 1975
The Sound
9
The Cranberries
Dreams
10
The Cranberries
Linger
11
Rage Against The Machine
Bulls On Parade
12
Red Hot Chili Peppers
Brendan’s Death Song
13
Dave Mathews Band
The Space Between
14
Filter
Take A Picture
15
Savage Garden
To The Moon And Back
16
Billie Eillish
Chihiro
17
Syml
Oblivion
18
Slash, Demi Lovato
Papa Was A Rolling Stone
19
Barry Manilow
Copacabana
20
Bruce Springsteen
From Small Things (Big Things One Day Come)
21
Kane Brown
Giorgia In My Mind
22
Paul McCartney, Junior’s Farm
Hi, Hi, Hi
23
Seal
Love Is Powerful
24
John Lennon
Mind Games
25
Cher
Will You Wait For Me