Lifestyle

Problemet që hasin çiftet pas fëmijës së parë dhe si mund t’i zgjidhni ato!

Çështjet e martesës pas lindjes së një fëmije janë të zakonshme dhe mund të shkaktojnë stres të jashtëzakonshëm në marrëdhëniet e një çifti. Ka sfida të ndryshme që as nuk e keni kuptuar se mund t’ju duhet të përballeni edhe pasi njerëzit ju paralajmëruan më parë.

Prindërit e rinj shpesh përjetojnë mungesë gjumi për shkak të kërkesave të kujdesit për të porsalindurin e tyre. Kjo mund të çojë në nervozizëm, luhatje humori dhe stres, i cili tenton të ndikojë në një martesë në një kuptim shumë negativ. Për të zgjidhur këtë çështje, prindërit mund të kujdesen me radhë për foshnjën gjatë natës, të kërkojnë ndihmë nga familja ose miqtë ose të punësojnë një dado për të parë fëmijën për disa orë, në mënyrë që ata të mund të flenë.

Ardhja e një fëmije mund të prishë rutinën e përditshme të çiftit, duke e bërë të vështirë gjetjen e kohës për njëri-tjetrin. Për të menaxhuar kohën e tyre, çiftet mund të planifikojnë netë takimesh, t’i japin përparësi aktiviteteve të tyre dhe të komunikojnë nevojat dhe pritshmëritë e tyre me njëri-tjetrin. Me përgjegjësitë e shtuara të prindërimit, çiftet mund të kenë më pak kohë për të komunikuar me njëri-tjetrin, gjë që mund të çojë në keqkuptime dhe pakënaqësi. Për të përmirësuar komunikimin, çiftet mund të lënë mënjanë kohë çdo ditë për të folur me njëri-tjetrin, për të shprehur ndjenjat dhe nevojat e tyre dhe për të punuar së bashku për të gjetur zgjidhje për problemet.

Kujdesi për një fëmijë mund të jetë një punë me kohë të plotë dhe çiftet mund të kenë vështirësi për të ndarë përgjegjësitë në mënyrë të drejtë. Për të siguruar një ndarje të drejtë të punës, çiftet mund të komunikojnë pritshmëritë e tyre, të vendosin një orar dhe të kërkojnë ndihmë kur është e nevojshme.