Travel

Pse duhet të paketoni gjithmonë një telefon të vjetër në valixhen tuaj kur shkoni me pushime?!

Herën tjetër që do të paketoni valixhen tuaj, mos harroni të fusni edhe një telefon të cilin nuk e përdorni atje. Një eksperte udhëtimi ka treguar se si telefoni tjetër që kishte me vete, ishte një mjet shpëtimi gjatë një situate emergjente. Udhëtarja Lisa Garcia, e cila drejton faqen e internetit “Practical Wanderlust”, tha:

Nuk mund t’ju them se sa herë kemi udhëtuar dhe telefoni ynë është dëmtuar ose më keq, është vjedhur. Ka ndodhur kaq shpesh saqë prej kohësh e kemi zakon t’i fusim telefonat tanë të vjetër dhe të përdorur në fund të çantës, për çdo rast.

Partneri i saj, i cili ishte mësues, tha se ata ishin gjithashtu të dobishëm në një udhëtim shkollor në Kolumbia me 16 nxënës. Ata thanë:

Ne sollëm gjithsej katër telefona rezervë për çdo rast. Dhe të gjithë ata telefona u përdorën, dy nga miq të cilët nuk mund të zhbllokonin telefonat e tyre për t’i përdorur me një kartë SIM jashtë vendit dhe dy nga studentë, telefonat e të cilëve u ishin thyer ose vjedhur.

Megjithatë, ajo tha se gjithashtu u sigurua të përdorte hapësirën ruajtëse në renë kompjuterike, në rast se telefoni juaj humbet ose vidhet, në mënyrë që të mos humbni fotot ose dokumentet tuaja të rëndësishme. Një tjetër turisti së fundmi i është vjedhur telefoni gjatë pushimeve. Patrick Biller ishte me pushime në Spanjë kur i vodhën çantën, në të cilën kishte 25,000 £ dhe sende në të, duke përfshirë telefonin, pasaportën dhe pajisjet e fotografisë.

Sipas “Citizen’s Advice”, duhet të kontaktoni gjithmonë me ofruesin e rrjetit tuaj nëse telefoni juaj humbet ose vidhet në mënyrë që ta bllokojnë atë. Ju gjithashtu duhet ta raportoni atë në polici dhe të siguroheni që sigurimi juaj i udhëtimit t’ju mbulojë.