Health & Beauty

Pse është kaq e rëndësishme vitamina D?

Vitamina D ndihmon në rregullimin e niveleve të kalciumit dhe fosfatit, promovon shëndetin e kockave, mbështet sistemin imunitar dhe ndihmon në parandalimin e sëmundjeve kronike duke përfshirë osteoporozën, sklerozën e shumëfishtë, diabetin dhe kancerin.

Peshku i yndyrshëm                                                                                         

Peshqit yndyrorë, si salmoni, trofta dhe skumbri, janë burime të shkëlqyera të vitaminës D.

Kërpudha
Disa lloje kërpudhash, si shiitake dhe portobello, janë të pasura me këtë vitaminë, shkruan India Times.

Të verdhat e vezëve
Të verdhat e vezëve janë një tjetër ushqim që përmbajnë këtë vitaminë

Qumësht i fortifikuar
Shumë lloje qumështi, duke përfshirë qumështin e lopës, qumështin e sojës dhe qumështin e bajames, janë të fortifikuara me Vitaminë D.

Drithëra të fortifikuara                                                                                     

Kur përgatitni mëngjesin tuaj, merrni parasysh të shtoni drithëra të fortifikuara pasi ato mund të jenë një i mirë i kësaj vitamine.