Lifestyle Travel

Qytetet me erën më të mirë në Evropë!

Studiuesit morën në shqyrtim disa qytete të Evropës për erën e tyre karakteristike. Qyteti me aromën më të mirë është kryeqyteti i Greqisë, Athina. HAYPP, një kompani në Mbretërinë e Bashkuar që ndihmon njerëzit të kalojnë nga pirja e duhanit në alternativa më të shëndetshme, renditi 10 qytetet më të mira evropiane që nuk do t’ju duhet të mbyllni hundën sa herë t’i vizitoni.

Për të krijuar vlerësimet, 30 qyteteve të mëdha të Evropës iu dha një “rezultat i erës” bazuar në faktorë të tillë si pastërtia dhe përqindja e dyqaneve të luleve, furrave të bukës dhe dyqanet e parfumeve. Athina shënoi 8.3 pikë nga 10 për cilësinë e erës së mirë. Athina është shtëpia e shumë furrave të bukës që shërbejnë bakllava të shijshme, 31 dyqane lulesh që shesin buqeta me lule të freskëta dhe 22 parfumeri për 10 kilometra katrorë.

Buka Baguette e Parisit dhe rrugët e pastra të Zyrihut në Zvicër ndihmuan që këto qytete të futeshin në listë, duke u renditura pikërisht në vendin e dytë dhe të tretë. Parisi i Francës, me ambientin romantik dhe bulevardet elegante, siguron pozicionin e dytë, i ndjekur nga afër nga Cyrihu i Zvicrës, i njohur për pastërtinë dhe mjedisin piktoresk.

Njihuni me 10 qytetet me erën më të mirë në Evropë:

1-Athina, Greqi
2-Parisi, Francë
3-Zyrih, Zvicër
4-Dublin, Irlandë
5-Luksemburgu
6-Nikosia, Qipro
7-Kopenhagen, Danimarkë
8-Bukuresht, Rumani
9-Valeta, Maltë
10-Amsterdam, Holandë