Health & Beauty

Rregulli i 1-minutëshit për të pastruar shtëpinë!

Ka një mënyrë sesi mund të shmangësh rrëmujën e madhe që mund të krijohet në shtëpi. Ka një rregull që po qarkullon, i cili quhet “rregulli i 1-minutëshit”. E thënë qartë dhe thjesht, nëse të duhet vetëm 1 minutë për të kryer një punë të caktuar, siç është futja e pizhameve në dollap, ose pastrimi i krehrit të flokëve, apo heqja e një njolle të vetme në kuzhinë, thjesht bëje.

Mos e mendo shumë dhe harxho pak sekonda për të sistemuar diçka. Provoje në zbatim rregullin e 1-minutëshit për vetëm 1 javë dhe shiko rezultatin duke e krahasuar me ditët më të hershme. Ndërkaq, uthulla është një produkt natyral pastrues dhe mund të përdoret në çdo gjë, nga lavamanët dhe kokat e dushit deri te kanalet e kanalizimeve dhe tapetet.

Konsiderohet si një “pastrues shumëfunksional” i shkëlqyeshëm sepse përmban acid acetik, i cili është një përbërës organik i pangjyrë që është aq i fuqishëm sa mund të shpërndajë depozitat minerale, papastërtitë, yndyrat si dhe ndihmon në asgjësimin e bakterieve.

Uthulla, ndryshe nga shumë produkte pastrimi të njohura që gjenden në dyqane që përmbajnë kimikate të forta toksike që janë të dëmshme për mjedisin dhe shëndetin e njeriut, është e sigurt. Uthulla është një produkt natyral pa kimikate për të hequr papastërtitë. Mund të përdoret për të hequr erën e qilimit, duke përfshirë erën e kafshëve shtëpiake dhe për të shpëlarë pëlhurën.