Tech

Rrjeti social që mund të ‘kërcënojë’ Facebook, Instagram dhe TikTok!

Ka aplikacione që janë kryesisht tekst dhe AirChat është i fokusuar në zë. Edhe pse aplikacionet u prezantuan gjatë pandemisë në të cilën mënyra dominuese e bisedës është zëri ato përsëri nuk u ngritën dhe nuk tërhoqën një numër të mjaftueshëm përdoruesish. Ekipi që qëndron pas AirChat, i cili përfshin investitorin Naval Ravikant dhe ish-ekzekutivin e Tinder, Brian Norgaard, beson se ka një treg për aplikacione të fokusuara në zë. Ata besojnë se zëri është një medium shumë më intim në krahasim me komunikimin tekstual, kështu që pasioni mund të përcillet në mesazhe, ndryshe nga teksti i zakonshëm ku njerëzit janë krijuar për të rënë dakord me njerëzit e tjerë dhe kjo kërkon vetëm një zë të natyrshëm të shpjeguar.

Vetë aplikacioni është i ngjashëm në pamje dhe ndërfaqe me shumë rrjete sociale ekzistuese. Përdoruesit mund të postojnë përmbajtje, të ndjekin përdoruesit e tjerë, si përmbajtjen e tyre dhe mund t’u dërgojnë mesazhe direkt përdoruesve të tjerë të aplikacionit. Por në vend të futjes së tekstit, fokusi është te zëri, në mënyrë që njoftimi të duhet të thuhet dhe përdoruesit do të mund ta dëgjojnë atë në AirChat, por edhe ta lexojnë. Domethënë, aplikacioni automatikisht do të konvertojë fjalimin në tekst për situatat në të cilat nuk dëshironi ose nuk mund të dëgjoni mesazhet e përdoruesve të tjerë. Por çështja është se nuk mund t’i shkruash, por vetëm t’i thuash.

Ky aplikacion u prezantua për herë të parë në fund të vitit të kaluar dhe së fundmi është ridizajnuar dhe është i disponueshëm për përdoruesit e telefonave Android dhe Apple, por vetëm për ata që kanë një ftesë. Numri i përdoruesve po rritet. Rikujtojmë Clubhouse, i cili ishte dikur një aplikacion shumë i njohur dhe sot pothuajse askush nuk e përmend më.