Health & Beauty Lifestyle

Të mendosh për njeriun e zemrës përmirëson shëndetin!

Të menduarit për dashurinë romantike shkakton një përgjigje fizike që lidhet me zgjimin ose pasionin. Një element i kësaj përgjigje fizike është lirimi i kortizolit në trup. Kur kjo ndodh, mund të ketë gjithashtu nxitim të njëkohshëm të glukozës (sheqerit në gjak). Studiuesit hulumtuan nëse ky nxitim i glukozës do të shkaktonte gjithashtu një rritje të energjisë fizike.

Pjesëmarrësve në një studim të fundit iu kërkua të reflektonin thellë për partnerin e tyre aktual romantik, një mik të seksit të kundërt ose rutinën e tyre të mëngjesit. Nivelet e glukozës në gjak janë matur para dhe pas stërvitjes. Për t’u siguruar që çdo ndryshim në nivelet e glukozës ishte i lidhur me emocione pozitive dhe jo negative, pjesëmarrësve iu kërkua gjithashtu të plotësonin një masë të humorit pas ushtrimit të reflektimit.

Rezultatet zbuluan se njerëzit që kishin reflektuar në rutinën e tyre të mëngjesit ose një mik i seksit të kundërt treguan një rënie të glukozës me kalimin e kohës. Ata që mendonin për partnerin e tyre romantik treguan një rritje të lehtë të glukozës me kalimin e kohës. Kjo rritje u shoqërua me emocione pozitive, duke sugjeruar se përgjigja fiziologjike e shkaktuar nga të menduarit për një partner romantik lidhet me eustress, një version pozitiv dhe energjik i përgjigjes ndaj stresit.

Ka të ngjarë që mendimet për atë që doni të vijnë dhe të ikin të paktën në mënyrë të shkurtër gjatë ditës. Me këtë kërkim në mendje, duke marrë kohë për të menduar për të në një mënyrë të vetëdijshme, reflektuese dhe të qëllimshme do të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe do të sjellë me vete një nxitje energjie. Mirë për ty. Mirë për të. Mirë për marrëdhënien.