Lifestyle

Tipet e baballarëve që çojnë fëmijët në shkollë, cili prej tyre jeni ju?!

Unë jam një mësues. Kur kaloni mjaft vite në arsim keni tendencë të vini re gjëra – disa qesharake, disa të papërshkrueshme dhe disa siguri absolute të gozhduara. Një nga ato siguri është se baballarët kudo, në të gjithë botën, ndoshta edhe në galaktika të tjera, janë të gjithë njësoj. Ose, nëse jo saktësisht e njëjtë, klasifikohet lehtësisht sipas llojeve të caktuara, të cilat të gjitha rrjedhin nga i njëjti vend.

Nënat e mbajnë fëmijën për nëntë muaj dhe trupi i grave ndryshon fizikisht. Ato rriten me fëmijën. Burrat – baballarët – jo. Ata kalojnë nga të qenit fëmijë në të qenit fëmijë me fëmijë. Ata rriten, me fëmijën. Do të thotë që atësia nuk është një punë për të cilën intervistoni, është një punë në të cilën ndodheni të gjeni veten, me trajnim absolutisht zero.

Një nga përgjegjësitë e reja që sjell atësia është të çosh fëmijët në shkollë. Kur bëhet fjalë për kurrikulën, të çuarit fëmijët në shkollë është një test aftësie që pak baballarë e kanë zotëruar. Këta baballarë, megjithatë, janë vetë bij dhe paraardhës të luftëtarëve, ushtarëve dhe udhëheqësve. Kanë kaluar shekuj, por zbatohen të njëjtat rregulla dhe burrat kanë ende dëshirën evolucionare për të fituar, për të lulëzuar duke bërë përpjekje minimale.

Më poshtë janë pesë tipe që mund të njihni nga rutina juaj e mëngjesit në panik. Ndoshta ju jeni një prej tyre. Ndoshta ju kurrë nuk e njihni vërtet veten derisa t’i keni lënë fëmijët tuaj në portën e shkollës.

1.I shpejti (Flash)

A është zog, a është aeroplan, a është… Nuk jemi të sigurt, sepse ky baba shkon pothuajse si Ferrari. Flash nuk është një superhero, më shumë një organizator me efikasitet në kohë. Ky baba tenton të qëndrojë jashtë dyerve të shkollës. Një përshëndetje me dorë ose një gisht lart është e vetmja njohje e nevojshëm. Pas kësaj, ai është larguar. Për të mos u parë apo dëgjuar më kurrë.

2. Ai që bërtet si ushtar

Stacionet e betejës, njerëz. Ky nuk është një alarm i rremë. Shkolla mund të jetë një zonë lufte. Zhurma, sulmi i njerëzve, të qarat. Ky baba është në krye të kësaj. Çdo lëvizje është menduar në mënyrë strategjike për të minimizuar komplikimet. Fëmija është gjithashtu i trajnuar mirë. Ky baba priret të mos ta ketë për herë të parë dhe ky proces është produkt i provës dhe gabimit. As lot, asnjë muhabet, asnjë burrë i lënë pas. (Epo, përveç fëmijës.) Për një mësues, rreshteri i stërvitjes është një pasuri kryesore. Duke mos dashur të humbasë kohën e tij, ai përfundon duke mos e humbur kohën tuaj. Është një fitore e favorshme.

3. Personazhi kryesor i këndit të lojërave

I njohur nga të gjithë, i dashur nga pakkush, ky baba ecën me një stil të caktuar. Ai mund të vijë në dy forma. E para është vazhdimisht me pantallona të shkurtra, pavarësisht nga moti, dhe fëmija ka një emër “cool” për t’u përshtatur (mendoni Ryder ose Blaze). Tjetri është pak më i vjetër, flokët me thinja, por të veshur me stil Ata i kanë zili shumica e baballarëve të tjerë, ndërsa nënat priren t’i admirojnë. Ky djalë tenton të ndihmojë në shumicën e ngjarjeve të shkollës, gjë që është e bukur, por stafi mësimdhënës e di se ai po e bën këtë për të fryrë egon e tij. Nuk duhet një shkencëtar raketash për të kuptuar se ai papritmas filloi të ndihmojë tani që divorci është finalizuar.

4. Ai tipi që thotë “a i ke marrë të gjitha?”

I pafat, i ngathët, por në përgjithësi i dashur. Shembulli i përsosur i një babai që thjesht përpiqet të kuptojë situatën. Këta baballarë priren të arrijnë deri te porta vetëm për të pyetur: “Ku e ke…?” Puna është se kjo reflektohet tek fëmija. Fëmija i gjorë po bën 15 udhëtime të veçanta në kohën e daljes nga shtëpia, sepse babai po përpiqet të kujtojë listën e artikujve të mbetur. Ai e di se nëse fëmija kthehet pa të gjitha, do të flejë në divan në darkë. Ne e kuptojmë atë. Sigurisht që nuk është një gjë e lehtë. Këshilla ime: kur kjo po ndodh ende pas tre fëmijësh, është koha të filloni të shkruani gjërat në listë.

5. Ai që ‘i vjen pas fijes’ fëmijëve

Në pjesën më të madhe, fëmijët nuk e pëlqejnë shkollën. Dua të them, përse duhet ta pëlqejnë? Pra, t’i çosh ata në shkollë kërkon aftësi. Ose ndonjëherë duhen taktika të vjetra. Këta baballarë do të bëjnë gjithçka që të mos u ndërpritet dita. Ëmbëlsirat janë zgjedhja e dukshme e ryshfetit, por e kam parë atë të përshkallëzohet në biçikleta, lojëra dhe madje edhe pushime. Ata do të bëjnë marrëveshjen që të tjerët nuk do ta bëjnë. Ata mund të mos mendojnë gjithmonë për pasojat, por fëmijët janë budallenj dhe ndonjëherë ju duhet të hidhni zaret dhe të shpresoni që ata thjesht të harrojnë.