Health & Beauty

Viti i ri po vjen, mësoni disa truke për të pasur kontrollin e mendjes dhe trupit tuaj

Shpesh ne i premtojmë vetes që do të japim më të mirën ditët në vijim. Por më të shumtën e herës mbetet thjesht një premtim. Megjithatë janë disa gjëra që në duhet patjetër t’i kryejmë për të strukturuar veten tonë.

Në fakt kjo periudhë e vitit, është koha e përkryer për të marrë disa zakone që mund të ndiqni. Zakonet e qëndrueshme kërkojnë procese të qëndrueshme që do t’ju shtyjnë të bëheni vetvetja juaj më e mirë, dhe ndonjëherë kjo mund të jetë aq e thjeshtë sa të kujdeseni më shumë për lëkurën tuaj.

Filloni duke ndjekur hapat e thjeshtë që mund të zbatoni sot:

Lani fytyrën sapo të ktheheni në shtëpi

Koha më e mirë për të filluar rutinën e kujdesit të lëkurës gjatë natës është kur të ktheheni në shtëpi. Gjeni produktet që janë të përshtatshme për nevojat e lëkurës tuaj dhe ndjehuni të përtërirë menjëherë.

Ushtroni aktivitet fizik të paktën një herë në javë

Mund të jetë e vështirë në fillim, por më pas është argëtuese dhe shpërblyese. Çdo mëngjes kur keni kohë në dispozicion, përpiquni të bëni një stërvitje eliptike me një kombinim prirjeje dhe rezistencës, e ndjekur nga një cikël peshëngritjeje.

Krijoni një listë detyrash për ditën tjetër

Kjo mund të bëhet pak para se të dilni nga zyra, ndërsa po shkoni në shtëpi ose në një aplikacion të veçantë përpara se të shkoni në shtrat. Të qenit në gjendje të shihni se çfarë duhet të bëni çdo ditë do ta mbajë ngarkesën tuaj të punës të menaxhueshme, duke ju lejuar të merrni parasysh qëllimet tuaja profesionale dhe personale afatgjata dhe afatshkurtra.

Mbani gjurmët e buxhetit tuaj

Aplikacionet buxhetore dhe podkastet e veçanta mund t’ju ndihmojnë të filloni, ose të menaxhoni më mirë një fushë të jetës tuaj që e dini se mund ta përmirësoni. Vëzhgoni sa herë në javë hani jashtë dhe nëse vërtet duhet të merrni një taksi kaq shumë herë. Nëse i bëni vetes këto pyetje dhe i jepni përgjigje sa më të vërteta të jetë e mundur, do të bëni zgjedhje më të zgjuara kur bëhet fjalë për kostot