Health & Beauty Lifestyle

4 vendet e rrezikshme ku nuk duhet të aplikoni kurrë ‘filler’!

Duke qenë se dhënia e njollave dhe korrigjimeve të fytyrave tona ka fituar popullaritet vitet e fundit. Marrja e fillerit në fytyrën tuaj nuk do t’ju lërë vetëm me ënjtje. Në disa raste, një injeksion i gabuar mund të ketë pasoja të rrezikshme.

Marrja e goditjeve në pjesë të caktuara të fytyrës mund t’ju bëjë më të prekshëm për t’i përjetuar ato, sipas dermatologut kozmetik Denisse Serrano. Duke folur në një video të TikTok, Denisse tha që klientët shpesh pyesin se cilat janë shanset e tyre për t’u verbëruar ose për të pasur një mbyllje vaskulare nëse marrin mbushës në gropat e tyre të lotit.

Kjo është një procedurë jo-kirurgjikale që përfshin injektimin e një substance të ngjashme me xhel në zona specifike rreth syve, e cila funksionon për të zëvendësuar volumin e humbur të shkaktuar nga procesi i plakjes. Por sipas dermatologut kozmetik, mbushësi i vendosur poshtë syve nuk mbart aq rrezik sa vendosjet e tjera. Një okluzion vaskular ndodh kur një arterie infiltrohet me mbushës dermal, shpjegoi ajo, gjaku nuk mund të kalojë nëpër të.

Në fakt, vendosja e fillerit kudo në qendër të fytyrës është më e rrezikshme duke e injektuar atë në zonat e jashtme, tha Denisse, duke treguar pjesën e poshtme të syve dhe mollëzat e saj. Kjo për shkak se arteriet e vendosura në qendër në fytyrën tuaj janë në fakt më afër syve tuaj kështu që nëse mbushësi futet në to, kjo mund të shkaktojë verbëri.

Sipas një artikulli të fundit në Journal of Aesthetic Nursing, ngjarjet e pafavorshme vaskulare si okluzioni vaskular “janë pa mëdyshje ndërlikimi më i frikshëm që rezulton nga injektimi i mbushësit të lëkurës”. Kirurgia estetike Julia Sen tha:

Pasojat e mundshme që mund të ndryshojnë jetën, të cilat përfshijnë nekrozën e indeve, dhëmbëzat, verbërinë, goditjen në tru dhe madje edhe vdekjen, nuk kuptohen gjithmonë nga klientët që kërkojnë ndërhyrje estetike.

Sipas Denisse, katër zonat më të rrezikshme në fytyrë për të injektuar filler janë:

  1. në mes të vetullave tuaja
  2. balli
  3. hunda
  4. linjat e buzëqeshjes suaj

Filler në mes të vetullave tuaja ka 39 për qind rrezik për të shkaktuar një ngjarje të pafavorshme vaskulare që çon në verbëri, sipas Journal of Aesthetic Nursing. Rreziku është më i ulët për mbushësin e vendosur në hundë (26 për qind), linjat e buzëqeshjes (13 për qind) dhe ballin (12 për qind).