Lifestyle

A e dinit se ka një lidhje të ngushtë mes formës së thonjve dhe personalitetit tuaj?!

Një studim nga Divizioni i Dermatologjisë i Departamentit të Mjekësisë në Spitalin e Kolegjit Universitar në Ibadan, Nigeri, thotë si më poshtë lidhur me format e thonjve dhe tiparet e personalitetit tuaj.

Në formë ventilatori ose në formë trekëndëshi me pikën poshtë (më e gjerë në majë), shoqërohen me një personalitet të shqetësuar. Bajamet ose Trekëndëshi lart (më i gjerë në bazë) lidhen me një personalitet që është i butë, krijues, më i rafinuar dhe emocionalisht i ndjeshëm. Thonjtë e gjerë dhe katrorë tregojnë një person të lehtë, të qetë, të ndershëm, të durueshëm, të drejtë, të ekuilibruar dhe me mendje të gjerë.

Thonj të gjatë thuhet se nënkuptojnë se personazhi do të jetë i prirur ndaj egoizmit dhe mendjengushtësisë. Thonjtë katrorë janë relativisht të barabartë në gjatësi dhe gjerësi dhe zbulojnë një person që mund të jetë shtrënguar dhe dorështrënguar. Kjo formë e thonjve tregon gjithashtu një tendencë drejt padurimi dhe të menduarit të shpejtë, dhe sa më të shkurtër të jenë thonjtë, aq më shumë kritike e personalitetit.

Forma ovale ose e rrumbullakët e thonjve priret të jetë më pozitive, mendjehapur dhe e lumtur. Një formë e rrumbullakosur e thonjve është krijuese, e pavarur dhe një nxënës i shpejtë. Lakimi në formë C-je poshtë e thonjve tregon një personalitet që punon shumë dhe i është dashur të kapërcejë një pengesë në të kaluarën. Kjo formë e thonjve zbulon një person që është këmbëngulës dhe guximtar.