Lifestyle Love & Sex

A shtiren gratë sikur po përjetojnë orgazmë?! Statistikat zbulojnë ‘dramën’ në shtrat!

Nuk është sekret që shoqëria nuk e ka vlerësuar gjithmonë kënaqësinë femërore, por pse femrat ndiejnë nevojën të shtiren në vend që të jenë të sinqerta për përvojën e tyre seksuale? Studimi i fundit zbuloi se 59% e grave ishin shtirur sikur po kalonin orgazmë, dhe 55% thanë se donin të flisnin për seksin me partnerin e tyre, por vendosën të mos e bënin këtë. Këtu janë disa arsye të zakonshme pse:

42% thanë se nuk donin të lëndonin ndjenjat e partnerit të tyre, 40% nuk ​​ishin të kënaqura të hynin në detaje, 38% ishin të zënë ngushtë. Një grua kishte marrë ilaçe kundër depresionit, të cilat mund ta bëjnë të vështirë të përjetosh orgazmë dhe nuk mundi të arrinte vazhdimisht orgazmën për dy muajt e parë.

Kjo gjë e mërziti të dashurin e saj, i cili këmbënguli të përpiqej të zgjidhte “problemin”, edhe pse ajo tha se po shijonte jetën e saj seksuale. Përfundimisht, ajo filloi të shtirej sikur po kalonte orgazma në mënyrë që të mos fliste për këtë.

Partnerët ndonjëherë vënë në rrezik egon e tyre në kënaqësinë seksuale. Shpesh gratë shtiren për të mos i bërë ata të ndihen si dështim seksual. Në raste të tjera, partnerëve thjesht nuk i intereson nëse arrihet apo jo orgazma.