Health & Beauty

Aktivitetet e duhura fizike për personat e moshuar!

Duke u plakur, humbisni balancën e forcës dhe fleksibilitetin. Po ashtu rritet rreziku nga rënia, gjë që është problem i madh për të moshuarit. Rëniet më të shpeshta mund të çojnë në lëndime serioze, gjë që çon deri aty që personat e moshuar të bëhen të varur nga të tjerët. Kjo pastaj mund të çojë edhe në depresion. Madje, ndonjëherë, rëniet mund të jenë vdekjeprurëse. Për këtë arsye, është shumë e rëndësishme që personat e moshuar të ushtrohen rregullisht. Për më shumë shikoni këtë video:

Plakja është gjë e keqe pasi të gjitha gjërat që e bënë jetën të mirë, të vlefshme dhe argëtuese fillojnë të bëhen më të vështira. Festa përtej mesnatës bëhet e ndaluar. Ju nuk keni kohë për një ballafaqim joserioz me bashkëshortët tuaj. Bërja e ushtrimeve që ju ndihmuan të shmangni dhimbjet e trupit dhe frikën ekzistenciale, bëhet një sfidë për kockat tuaja të lodhura. Por këto përfitime dhe fakti që ne mund të kemi nevojë për to më shumë se kurrë ndërsa plakemi, janë më shumë arsye për të vazhduar.

Nëse më të mirat personale ju motivojnë, merruni me një sport në të cilin mund të përmirësoheni në jetën e mëvonshme. Ka prova që tregojnë se, në kundërshtim me mendimin, vrapimi forcon nyjet dhe mbron nga osteoartriti. Është gjithashtu një sport ku mosha juaj nuk duhet të punojë kundër jush. Hulumtimi nga Strava zbuloi se vrapuesit më të vjetër ia kalonin konkurrentëve më të rinj në distanca më të gjata, për shkak të përkushtimit të tyre për të arritur kilometra shtesë në vrapimet praktike. Dhe nëse konkurrenca ju nxit, shikoni se si ia dilni kundër mbajtësve të rekordeve botërore në moshën tuaj.