Bota

Blinken: Kina po shikon atë që ndodh në Ukrainë me shumë kujdes, do të nxjerrë mësime!

Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken është shprehur se mbështetja politike dhe materiale e Kinës për Rusinë shkon kundër interesave të SHBA.

Z. Blinken po fliste pas vizitës së presidentit kinez Xi Jinping në Moskë në fillim të kësaj jave.

Ai tha se aksionet në Ukrainë shkojnë shumë përtej atij vendi dhe ka të ngjarë të kanë një ndikim të thellë në Azi.

“Kina po shikon atë që ndodh në Ukrainë “me shumë kujdes” dhe do të nxjerrë mësime nga mënyra se si bota i qëndron përballë agresionit rus”, shtoi ai.

Megjithatë, ai tha se nuk kishte parë asnjë provë që Kina i ofronte Rusisë armë vdekjeprurëse për luftën në Ukrainë.