Celebrities Film & Tv

Cilët filma konsiderohen si pretendentët kryesorë për të fituar çmime në Oscars 2024?!

Ceremonia e ndarjes së çmimeve Oscars është një nga ngjarjet më të pritura në Hollywood, që nga shpallja e listës së plotë të nominimeve nga Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit. Këtë vit, siç pritej, lista përfshin prodhime të tilla kinematografike si “Oppenheimer”, “Barbie” dhe “Killers of the Flower Moon“, ndër të tjera.

Filmi me më shumë nominime këtë vit ishte “Oppenheimer“, i cili përfshihet në listat për filmin më të mirë, regjinë me Christopher Nolan, aktorin më të mirë kryesor me Cillian Murphy dhe aktoren më të mirë dytësore me Emily Blunt, ndër të tjera.

“Poor Things” vijon me 11 nominime, duke përfshirë filmin më të mirë, regjinë me Yorgos Lanthimos, aktorin dytësor me Mark Ruffalo dhe aktoren dytësore me Emma Stone.

Martin Scorsese, në Regji, kryeson listën e 10 nominimeve për “Killers of the Flower Moon”, i cili është gjithashtu i nominuar për filmin më të mirë, aktorja më e mirë kryesore me Lily Gladstone dhe aktori më i mirë në rol dytësor me Robert De Niro.

“Barbie” që deri më tani ka arritur të grumbullojë shumë çmime u përfshi në tetë kategori, duke përfshirë filmin më të mirë dhe aktorin më të mirë dytësor me Ryan Gosling.