Tech

Dy dritat që nuk duhet të injorohen kurrë në modemin tuaj WiFi!

Pak njerëz e dinë se çfarë do të thotë çdo dritë në ruterin e tyre dhe nëse jeni mes tyre, mund të humbisni një shenjë paralajmëruese, kanë zbuluar profesionistët e WiFi. Ekspertët paralajmërojnë se adoptimi i një mendimi injoranca-është-lumturi në ruterin tuaj WiFi mund të nënkuptojë se po humbisni shenjat paralajmëruese jetike.

Eksperti i rrjetit Theodore Covey ndau me Networks Hardware udhëzuesin e tij për zgjidhjen e problemeve për kuptimin e secilës prej këtyre dritave. Ruteri juaj ka një sërë ngjyrash të lehta: të bardhë, qelibar, të verdhë dhe jeshile, secila ngjyrë përcakton statusin e ruterit tuaj. Ne zbërthejmë më poshtë se çfarë nënkuptojnë ngjyrat e këqija dhe ato të mira.

E kuqe

Dritat e kuqe nënkuptojnë se diçka nuk është në rregull, duke kërkuar vëmendje urgjente. Covey thotë:

Nëse shihni dritat e kuqe që vezullojnë, keni probleme me lidhjen me rrjetin tuaj, ndërsa “dritat e forta tregojnë se ka një gabim me lidhjen tuaj.

E verdhë

Dritat e verdha kanë kuptime të ndryshme të mundshme. Covey shpjegon:

Nëse shihni një dritë të fortë ngjyrë qelibar në një router Linksys, kjo do të thotë se keni probleme me ruterin tuaj për shkak të opsioneve të konfigurimit.

Por, nëse e shihni atë në një ruter TP-Link, ju nevojitet vetëm një përditësim i firmuerit – firmware është një program kompjuterik që është “i integruar” në një pajisje harduerike dhe është një pjesë thelbësore e harduerit.

E bardhë

Në disa rutera, ndezja e LED-ve të bardha mund të nënkuptojë se ruteri juaj nuk po lidhet me modemin tuaj ose ruteri juaj ka firmware të korruptuar. Por nuk është gjithçka keq: në ruterat e tjerë, dritat e bardha shërbejnë për të njëjtin qëllim si LED-të jeshile.

E gjelbër

Dritat jeshile tregojnë se gjithçka në ruterin tuaj është në rregull. Covey shton:

Kjo tregon se ju keni një ruter të ndezur dhe ai po jep sinjale përmes mjeteve të ndryshme – si Ethernet ose Wi-Fi.

Këshilla të tjera për Wifi për t’u ditur

Nëse lidhja juaj Wifi vonon, një arsye më pak e njohur është pozicionimi i ruterit. Ruteri juaj duhet të vendoset pesë deri në shtatë këmbë nga toka me një pamje të pastër, plus konsiderata të tjera si afërsia me pajisjet e afërta, nënvizoi kohët e fundit The US Sun. Plus, ndoshta nuk e dinit për këtë truk të shpejtë 15 sekondash për zgjidhjen e problemeve të ngadalta Wifi.