Auto & Moto

Ford lançon kamionin elektrik ‘Millennium Falcon’!

Ford është gati të dërgojë kamionët e tij elektrikë në hiperhapësirë. Prodhuesi i automjeteve ka rikonfirmuar planet për të ndërtuar një kamionçinë elektrike krejtësisht të re në kompleksin e ri të prodhimit BlueOval City që po ndërton në Tenesin perëndimor. Pikapi që ende nuk është zbuluar do të jetë një vazhdim i F-150 Lightning që është aktualisht në shitje.

Automjeti është duke u zhvilluar me emrin Project T3, për të cilin Ford thotë se do të thotë “Trust The Truck”. CEO i Ford Jim Farley tha:

Project T3 është një mundësi një herë në jetë për të revolucionarizuar kamionin e Amerikës. Ne po bashkojmë 100 vjet njohuri të kamionëve Ford me automjete elektrike të klasit botëror, softuer dhe talent në aerodinamikë. Do të jetë një platformë për inovacion dhe inovacion të pafund aftësitë. PJ O’Rourke dikur i përshkroi kamionçinat amerikane si “një verandë e pasme me një motor të bashkangjitur.

F-150 Lightning është i disponueshëm në modele me deri në 580 kf që mund të përshpejtojnë deri në 60 mph në më pak se katër sekonda, por markat e tjera e kanë përmirësuar markën me kamionët e tyre me bateri. Rivian R1T i mesëm ofron deri në 835 kf, GMC Hummer EV më i mirë ka 1000 kf dhe të dy mund të shpejtojnë deri në 60 mph në rreth tre sekonda.

Tesla Cybertruck i ardhshëm pritet të ketë statistika të ngjashme, ndërsa Chevrolet Silverado EV 2024 dhe GMC Sierra EV do të vijnë në versionet 754 kuaj fuqi. Kamioni i ri i Fordit është planifikuar të hyjë në prodhim në vitin 2025 dhe BlueOval City po ndërtohet me kapacitetin për të prodhuar 500,000 në vit.

Të enjten, Ford tha se pret të humbasë 3 miliardë dollarë në programet e tij EV në 2023 pasi investon në modele të reja dhe zgjeron aftësinë e tij prodhuese.