Botë e Çuditshme Travel

Gjeni një mesazh në shishe dhe fitoni një qëndrim falas në farin historik…

Kujdestarët e një fari historik në Miçigan po ofrojnë qëndrime falas në pikë referimi në një konkurs të pazakontë që përfshin mesazhe në shishe të hedhura në Liqenet e Mëdha. Shoqëria e Ruajtjes Historike të Dritës së Bardhë njoftoi “konkursin e mesazhit në një shishe” si pjesë e festimeve të 113 vjetorit të farit.

Fari në det të hapur, i vendosur rreth 32 kilometra në perëndim të urës Mackinac në Liqenin e Miçiganit, është fari më i lartë në Liqenet e Mëdha. Secila prej katër mesazheve në shishe, të cilat u hodhën në ngushticën e Mackinac, përmban një mesazh nga një prej katër pasardhësve të George Keller, kujdestarit të farit që ushtroi këtë pozicion për kohë të gjatë.

Mesazhet paraqesin oferta të ndryshme për një qëndrim falas për një, dy ose deri në pesë persona. Konkursi i mesazhit në një shishe i bën nderim stuhisë së Ditës së Armëpushimit të Nëntorit 1940, në të cilën Keller dhe një koleg hodhën një mesazh në një shishe në ujë në rast se nuk i mbijetonin stuhisë.

Të dy ata i mbijetuan stuhisë dhe mesazhi i tyre u gjet disa javë më vonë nga një peshkatar pranë Gros Cap të Miçigan. Jill Ore, një nga kujdestarët, u shpreh për mediat:

Ne bëmë lidhjen me bashkimin e këtyre katër anëtarëve të familjes, sepse do të ishte vërtet interesante të përkujtonim atë histori.