Auto & Moto

Incidenti i dytë brenda një jave, një tjetër kamion elektrik Nikola merr flakë!

Një kamion elektrik Nikola mori flakë pranë selisë qendrore të kompanisë Phoenix në Arizona, incidenti i dytë i tillë këtë javë. Aksionet e kompanisë janë ulur gati 55% që kur Nikola në gusht njoftoi një tërheqje të të gjithë kamionëve elektrikë që kishte dorëzuar dhe ndërpreu shitjet pas një hetimi për disa zjarre të mëparshme.

Në fillim të kësaj jave, një tjetër kamion me bateri elektrike mori flakë në Tempe, Arizona, i cili preku një paketë baterish. Në të dyja incidentet nuk ka pasur të lënduar. Kamioni i fundit që mori flakë ishte një njësi e para-prodhimit që po i nënshtrohej hetimit dhe testimit të zjarrit të baterive. Pas hetimit muajin e kaluar Nikola përmendi një rrjedhje të ftohësit brenda një pakete baterie si shkak i zjarrit. Një total prej 209 kamionësh elektrikë me bateri ishin në treg mes tregtarëve dhe klientëve në kohën e tërheqjes.