Lifestyle Love & Sex

Ja çfarë duhet të bëni në mënyrë që të rrisni performancën e partnerëve tuaj në shtrat, sipas shkencëtarëve!

Ushtrimi rrit performancën e meshkujve në dhomën e gjumit, thonë shkencëtarët. Një përmbledhje e studimeve zbuloi se stërvitjet janë po aq të mira sa ilaçet për disa çështje të sikletshme. Gjysma e meshkujve mbi 40 vjeç vuajnë nga mosfunksionimi erektil ose derdhje e parakohshme, duke bërë kërdi në jetën e tyre seksuale.

Hulumtimet tregojnë se stërvitjet e rregullta rrisin testosteronin, forcojnë muskujt e legenit dhe rrisin nivelet e energjisë, të cilat të gjitha rritin aftësinë. Ata gjithashtu i lënë meshkujt të ndihen më të sigurt dhe më pak të shqetësuar. Ekspertët thonë se mjekët duhet t’i ndihmojnë burrat të fitojnë formë në vend që të mbështeten te ilaçet.

Profesor Lee Smith, nga Universiteti Anglia Ruskin në Kembrixh, tha:

Ndërhyrjet farmakologjike do të kenë gjithmonë një rol për të luajtur, por të kesh më shumë opsione do të jetë e mirëseardhur.

Luke Pratsides, shefi i mjekësisë në firmën e shëndetit të meshkujve Numan, shtoi:

Ju keni nevojë për një qasje holistike për të zgjidhur mosfunksionimin seksual. Kjo përfshin trajtimet mjekësore, aktivitetin fizik, ushqimin dhe mbështetjen e shëndetit mendor të gjitha së bashku. Nuk ka nevojë për ndonjë siklet apo turp këto janë probleme të zakonshme.

Meshkujt kanë më shumë gjasa të luftojnë në thes nëse pinë duhan ose pinë shumë, janë jashtë formës ose kanë probleme të tjera të shëndetit mendor ose fizik. Ekipi shqyrtoi qindra studime të kaluara dhe tha se ka “rezultate premtuese” mbi efektet e stërvitjes, por nevojiten prova më specifike. Ata thanë se vrapimi mund të ulë rrezikun e ejakulimit të parakohshëm edhe më shumë sesa mjekimi dhe trajnimi i forcës së legenit largon problemet e ereksionit.

Një studim i fundit nga Universiteti Jagiellonian në Poloni zbuloi se humbja e peshës i la meshkujt obezë më të kënaqur me jetën e tyre seksuale. Duke shkruar në revistën Trends in Urology & Men’s Health, Prof Lee Smith shtoi:

Edhe pse aktiviteti fizik nuk rekomandohet zyrtarisht, ne e rekomandojmë shumë atë për parandalimin dhe menaxhimin e mosfunksionimit seksual mashkullor, dhe veçanërisht të mosfunksionimit erektil, ejakulimit të parakohshëm dhe epshit të ulët.