Health & Beauty Lifestyle Love & Sex

Ja si duhet t’i përgjigjeni partnerit tuaj në rast se po kaloni një krizë në çift!

Të gjithëva na ka ndodhur të zemërohemi me partnerët tanë për diçka që ata bënë ose nuk e bënë dhe kur përballemi me ta për këtë, ne të dy përfundojmë duke u mbrojtur. Mjerisht, ajo grindje e vogël është shndërruar në një debat. Ndërsa shumica prej nesh e kuptojnë se ndoshta nuk është mënyra më e favorshme për të zgjidhur një situatë, kur jemi në thellësi të saj ndonjëherë ndihet e pashmangshme.

Megjithatë, rezulton se na duhet vetëm pak riedukim në artin e të folurit me njëri-tjetrin dhe eksperti i marrëdhënieve dhe trajneri i mentalitetit Ivy Miller ka vetëm zgjidhjen. Duke postuar në Instagram, ekspertja u tha 56.5 mijë ndjekësve të saj:

Të flasësh nga analiza natyrisht do të krijojë kundërshtim midis dy njerëzve. Sepse tani ata kanë 2 zgjedhje: 1. Të pajtohen me analizën tënde dhe të pranojnë se janë njeriu i keq. 2. Të mbrojnë të mirën e tyre. synimet, të cilat natyrisht do ta bëjnë dhimbjen tuaj të duket e refuzuar ose e minimizuar. Në videon e saj të përbashkët, e cila ka marrë mbi 8000 pëlqime, trajnerja e marrëdhënieve flet se si duhet t’i qasemi një bisede kur jemi lënduar.

Miller thotë:

Pa e kuptuar, shumica e njerëzve kur janë në momente të mërzitur në marrëdhëniet e tyre do të flasin nga analiza. Për shembull, ‘Ishte kaq e pakujdesshme për ju që të mos më telefononi kur më thatë se do ta bënit’. Kjo jo vetëm që e mban bisedën në nivel sipërfaqësor, por gjithashtu e vendos bisedën në kontekstin e dakordësimit ose mospajtimit – sepse tani personi duhet ose të pajtohet se ishte i pakujdesshëm ose të mbrojë qëllimet e tij të mira duke thënë: ‘Jo, nuk ishte “Pa u kujdesur që kjo nuk është ajo që kam dashur të bëj për ty.”

Miller sugjeron që në vend të kësaj “të flasim nga përvoja jonë” dhe jep shembullin e mëposhtëm:

Kur nuk mora një telefonatë nga ti, u ndjeva shumë e zhgënjyer dhe sinqerisht pak e harruar.

Ajo thotë:

Kjo është ajo që e çon në rrënjë konfliktin. Fakti që diçka që ata thanë ose bënë shkaktoi një dhimbje që tani është e gjallë brenda jush që ata ndoshta nuk e kishin menduar ndonjëherë dhe kjo dhimbje është në fakt gjëja që duhet të trajtohet.

Ekspertja tha se shumica prej nesh nuk e provojnë këtë mënyrë sepse mund të ndihemi “keq kur jemi kaq të prekshëm”. Megjithatë, Miller thotë se është ajo ndershmëria që do t’ju ndihmojë të kapërceni këto çështje.