Tech

Keni probleme me rishfaqjen e fotove të fshira?! Ja se çfarë duhet të bëni!

Një problem shqetësues u shfaq së fundmi me iOS 17.5, ku fotot e fshira më parë filluan të rishfaqen për disa përdorues. Ky problem madje preku imazhet që ishin “fshirë përgjithmonë”, me disa përdorues që raportuan se fotografitë e vjetra deri në vitin 2010 po rikuperoheshin. Problemi nuk ishte i kufizuar vetëm në fotografi, por edhe mesazhet zanore të fshira.

Ky është një problem i madh sepse disa nga ato imazhe mund të përmbajnë përmbajtje të ndjeshme ose thjesht gjëra që përdoruesit nuk duan t’i shohin më. Për fat të mirë, Apple tani ka treguar një rregullim për këtë problem me iOS 17.5.1. Kompania tha se ky është një rregullim për një çështje të rrallë ku fotografitë që pësuan dëmtim të bazës së të dhënave mund të rishfaqen në bibliotekën e fotografive edhe nëse ato fshiheshin.

Ky përditësim nuk përfshin asgjë tjetër përveç rregullimeve të rëndësishme të gabimeve të paemërtuara, kështu që nuk është një përditësim i madh i softuerit. Megjithatë, duke qenë se përfshin rregullime të gabimeve, ia vlen ta shkarkoni, veçanërisht nëse keni pasur një problem me rishfaqjen e fotove. Përveç këtij gabimi, versioni i ri i iOS 17.5 solli një sërë veçorish të dëshirueshme, duke përfshirë paralajmërime për gjurmimin e palëve të treta, përmirësime në Apple News Plus dhe aftësinë për të shkarkuar aplikacione drejtpërdrejt nga faqet e internetit për përdoruesit në BE.  Përditësimin iOS 17.5.1 mund ta gjeni te cilësimet: Settings > General > Software Update dhe ekziston edhe versioni iPadOS 17.5.1 për pajisjet iPad.

Sipas Mark Gurman të Bloomberg, Apple është afër finalizimit të marrëveshjes me OpenAl që do ta shtoj ChatGPT-në në iPhone përmes iOS 18. “Apple po finalizon një marrëveshje me OpenAI për iOS-in e ri këtë vit. Bisedimet me Google për të integruar Geminin janë në vazhdim, por asnjë marrëveshje nuk është arritur”-tha Gurman. Siç thekson Gurman, marrëveshja do të lejojë përdorimin e disa veçorive ChatGPT në sistemin operativ të iPhone. Megjithatë, ende nuk dihet saktësisht se cilat janë ato veçori. Por, thuhet se nga chatbot-i mund të përfitojnë disa aplikacione si Safari dhe Messages.