Bota Celebrities

Kush janë 10 personat më të pasur aktualisht në të gjithë botën?!

Miliarderët janë individë që kanë arritur një nivel të jashtëzakonshëm të pasurisë, me një vlerë neto që shkon në miliarda dollarë. Këta njerëz janë shpesh figura të njohura për arritjet e tyre në sipërmarrje, biznes, dhe investime. Pasuria e tyre shpesh vjen nga themelimi ose menaxhimi i kompanive të mëdha, investime të suksesshme në tregjet financiare, ose zhvillimi i industrive të ndryshme.

Pasuria e këtyre personave shpesh vjen si rezultat i një kombinimi të faktorëve si vizioni, talenti sipërmarrës, zgjuarsia financiare, dhe aftësia për të menaxhuar rreziqet. Për disa, pasuria shërben si mjet për të arritur objektiva të tjera, përfshirë ndihmën sociale dhe ndikimin pozitiv në shoqëri.

Por kush janë 10 personat më të pasur aktualisht në të gjithë botën dhe sa shkon pasuria e tyre, bazuar nga të dhënat e Forbes?

1.Elon Musk – 248 miliardë dollarë – Tesla, SpaceX

2.Bernard Arnault – 197,2 miliardë dollarë – LVMH

3.Jeff Bezos – 169,7 miliardë dollarë – Amazon

4.Larry Ellison – 143,9 miliardë dollarë – Oracle

5.Warren Buffett – 118 miliardë dollarë – Berkshire Hathaway

6.Mark Zuckerberg – 117,9 miliardë dollarë – Facebook

7.Bill Gates – 117,3 miliardë dollarë – Microsoft

8.Larry Page – 113,7 miliardë dollarë – Google

9.Steve Ballmer – 111,7 miliardë dollarë – Microsoft

10.Sergey Brin – 109,2 miliardë dollarë – Google