Bota

Londra shpallet qyteti më i ngadaltë në botë!

Londra është shpallur si qyteti më i ngadaltë në botë ku duhen 42 minuta për të udhëtuar vetëm gjashtë milje me makinë. Kryeqyteti i Mbretërisë së Bashkuar është vlerësuar si qyteti më i keq në botë për mbipopullim në kohë piku duke mposhtur qytetet e famshme të ngarkuara të Paris-it dhe Los Anxhelos-it.

Raporti nga TomTom zbuloi se shoferëve londinez u duhen mesatarisht 42.5 minuta për të udhëtuar vetëm 6.2 milje me një makinë, me 43 për qind të asaj kohe që rezulton nga trafiku. Në krahasim, duhen 32 minuta për të përzënë të njëjtën distancë në Paris, 28 minuta në Mançester dhe 25 minuta në Los Anxhelos. Bukureshti dhe Dublini zunë vendin e dytë dhe të tretë, ku duhen rreth 36 minuta për të njëjtin udhëtim në orën e pikut.

Raporti i TomTom detajon konsumin e karburantit, kohën e udhëtimit dhe emetimet e dioksidit të karbonit të shoferëve në 50 qytete globale. Të dhënat u morën nga 600 milionë pajisje, duke përfshirë Sat Navs, aplikacionet e smartfonëve dhe sistemet telematike. Andy Marchant, një ekspert trafiku në TomTom, tha:

Treni në vazhdim godet rëndë nivelet e bllokimit të trafikut, me udhëtarët që zgjedhin të përdorin automjete për të kaluar nëpër qytete në mungesë të shërbimeve të trenave. Në Londër në mënyrë specifike, mungesa e shoferëve të taksisë së zezë mund të ketë nxitur gjithashtu më shumë shoferë në qytet. Vëllimi i madh i trafikut të ngadalshëm nëpër qytetet e Mbretërisë së Bashkuar, i shoqëruar me infrastrukturën e vjetër rrugore të Mbretërisë së Bashkuar, ka një ndikim të rëndësishëm në emetimet e transportit. Nevojitet një menaxhim më i mirë i trafikut bazuar në inteligjencën e të dhënave në kohë reale për të siguruar flukse të qëndrueshme të trafikut dhe përdorimin efikas të infrastrukturës së qytetit.

Londinezët po paguajnë gjithashtu 1.79 £ për të bërë 6.2 milje më shumë se kushdo tjetër në botë. Ndërkohë, vendet më të lira për të përzënë në të njëjtën distancë janë në Amerikë – kushtojnë 55 p në Knoxville, Tennessee dhe 61 p në Atlanta, Georgia. Në fillim të këtij viti, u zbuluan rrugët më të mbipopulluara të Britanisë me një shofer mesatar që humbi 80 orë nga bllokimet e trafikut në vitin 2022.

Përsëri, rrugët e Londrës u emëruan më të këqijat në botë për trafik, pasi të dhënat e reja zbuluan shkallën e vonesave në kryeqytet. Firma e të dhënave INRIX lëshoi ​​kartën e saj vjetore të rezultateve të trafikut global, me rrugë në qytete si Birmingham, Leeds dhe Edinburgh që të gjitha bëjnë listën e më të ngarkuarve në MB.