Auto & Moto Tech

Maserati zbulon sekretin më të madh të “GranTurismo 2024”!

Maserati i ri GranTurismo u prezantua me botën në tetor të vitit 2022, por Maserati nuk ka shfaqur foto të brendshme deri më tani. Megjithë rëndësinë e makinës së saj sportive me pamje të mrekullueshme e ka treguar me zë të ulët përmes mediave sociale. Në brendësi të makinës shfaqen Modena e zezë, Trofeo me dy ngjyra dhe dekorimi krem Folgore. Për sytë tanë, ambientet e reja të brendshme duken spektakolare dhe të pastra nga Maserati.

Vëmë re se ka shumë detaje dhe prekje të vogla artistike në Maserati GranTurismo, si një distinktiv i vogël i flamurit italian pranë pasagjerit, thekse druri dhe/ose metali dhe shkrimi Maserati me “Që nga viti 1914” vulosur në skajet e jashtme të pultit. Vetë sediljet duken më të rehatshme sesa sportive, gjë që i përshtatet aspiratave të mëdha të emrit turistik. Sediljet e pasme duken sikur mund të jenë pak të ngushta, gjë që nuk është e pazakontë për 2+2 turne të mëdhenj.

Pulti duket i njohur për ata që kanë parë foto të Maserati Grecale gjithashtu të re. Nuk ka asnjë arsye për të menduar se ata nuk e ndajnë grupin e instrumenteve dixhitale 12.3 inç, një ekran me prekje 12.3 inç për infotainment dhe një ekran me prekje 8.8 inç në tastierën qendrore. Gjithashtu, vetëm për t’ju kujtuar se është një automjet luksoz, ora dixhitale ka një faqe analoge.

Maserati pretendon se ka “kontrollin dixhital të klimës më të thjeshtë dhe më të shpejtë në treg”, por ne ende nuk mund të mos i rrotullojmë sytë nga prodhuesit e automjeteve për refuzimin e nxjerrjes së mësimit se mospërdorimi i kontrolleve fizike për sistemin klimatik është një ide e keqe. Vëmë re se kontrolli për mënyrat e drejtimit është një numërues rrotullues, kështu që dikush duhet t’i ketë thënë diku projektuesit se vendosja e tyre në një meny të ekranit me prekje është një urë shumë larg.