Celebrities Film & Tv Magazine Showbiz

Me anë të vendimit nga Gjykata e Lartë, aktori Michael Imperoli ndalon homofobët të shohin filmat e tij!

Aktori Michael Imperioli ka diçka për të thënë në lidhje me vendimin e Gjykatës së Lartë të së premtes në favor të një stilisti të krishterë të internetit, i cili refuzon të krijojë faqe interneti për të festuar dasma të të njëjtit seks.

Kam vendosur t’i ndaloj fanatikët dhe homofobët të shikojnë “Sopranos”, “The White Lotus”, “Goodfellas” ose ndonjë film apo shfaqje televizive ku kam qenë. Faleminderit ju Gjykata e Lartë që më lejove të diskriminoj dhe përjashtoj ata me të cilët nuk jam dakord dhe me të cilët jam kundër. SHBA! SHBA!

Aktori, i njohur më së shumti për rolet e tij në dramat fituese të Emmy-t të HBO “The Sopranos” dhe sezoni 2 i “The White Lotus”, postoi një pamje të një raporti lajmesh me një titull që thoshte:

Gjykata e Lartë mbron dizajnerin e internetit që fitoi. Mos bëj faqe interneti për dasma homoseksuale.

Të premten, ditën e fundit të muajit të Krenarisë, vendimi 6-3 i Gjykatës së Lartë vendosi në favor të Lorie Smith, dizajneres së internetit me bazë në Kolorado, e cila refuzon të krijojë faqe interneti për të festuar dasma të të njëjtit seks për shkak të kundërshtimeve fetare. Vendimi u shkrua nga gjyqtari Neil Gorsuch, të cilit iu bashkuan edhe pesë gjyqtarët e tjerë konservatorë në gjykatë.

Vendimi përfaqëson një goditje shkatërruese për mbrojtjen e LGBTQIA+, të cilat vitet e fundit janë përforcuar nga vendimet historike në gjykatën më të lartë të vendit dhe do të alarmojë kritikët të cilët kanë frikë se gjykata aktuale po synon përmbysjen e çështjes së martesës në vitin 2015.