Film & Tv Magazine

Ndjekësit aziatikë të serialit shqetësohen se vendndodhja e re e ‘The White Lotus’ mund të çojë në portretizime të cekëta të besimit lindor!

Disa aziatiko-amerikanë janë duke ngritur vetulla pasi u raportua se sezoni i tretë i serialit hit të HBO “The White Lotus” do të zhvillohet në Tajlandë. Dy sezonet e mëparshme, të vendosura në Hawaii dhe Itali, ndjekin një grup familjesh të pasura, të bardha, ndërsa pushimet e tyre në vendpushimet lokale White Lotus kalojnë në kaos dhe vrasje. Mike White, krijuesi dhe drejtori i shfaqjes, la të kuptohet për premisat e sezonit të tretë pas finales së sezonit të dytë.

Sezoni i parë ka nxjerrë në pah paratë, dhe më pas sezoni i dytë është seksi. Mendoj se sezoni i tretë do të ishte ndoshta një vështrim satirik dhe qesharak për vdekjen, fenë dhe spiritualitetin lindor. Ndjehet sikur mund të jetë një sixhade e pasur për të bërë një tjetër raund në White Lotus.

Fansat thonë se tashmë janë të shqetësuar se si mund të funksionojë ky fokus në kulturën lindore, duke theksuar se duhet të përfshihen krijuesit e Azisë Juglindore. Një person ka postuar në Twitter:

Pra, ndonjë shkrimtar tajlandez i përfshirë?

Përfaqësuesit e White dhe HBO nuk iu përgjigjën kërkesave të NBC News për koment. Pasi shumë e kritikuan sezonin e parë të “The White Lotus” si një përshkrim i cekët i banorëve vendas të Havait që jetonin dhe punonin në ishujt turistik, shikuesit thonë se kanë frikë se një dritëshkurtër e ngjashme do të pasojë me tregimet e personazheve aziatikë në sezonin e tretë.

Jam pak i kujdesshëm që White Lotus S3 të jetë në Tajlandë pasi S1 e hodhi topin aq shumë sa i përket diskutimit të racizmit dhe imperializmit në Hawaii.

Një pjesë e audiencës nuk dukej se i pëlqente fakti që çështja e kolonializmit të SHBA-së në Hawaii mezi u hulumtua me ndonjë thellësi dhe se historitë e personazheve vendas trajtoheshin si mjete komplote pa mbyllje. Me vendosjen e sezonit të dytë në Itali, kjo nuk ishte aq problematike, tha një fans, sepse ata thjesht u përqendruan në klasën dhe turizmin që është përshtatja e tyre e fortë.