Tech

Metoda me të cilën mund të lironi hapësirën e tepërt në telefonin tuaj pa fshirë asgjë!

Miliona përdorues të iPhone sapo po kuptojnë se mund të lironi hapësirë pa fshirë asgjë nga telefoni juaj. iPhone juaj mund të mbushet shpejt me foto dhe video dhe para se ta kuptoni, nuk keni më hapësirë ruajtëse. Zakonisht kjo do të thotë një pastrim i gjatë dhe i dhimbshëm nga pajisja juaj. Por ka disa mënyra më të lehta për ta bër ta bërë këtë, që do të thotë se nuk keni nevojë të fshini asgjë në iPhone tuaj.

Kjo është metoda:

Optimizo fotot dhe videot

Ekziston një opsion i veçantë optimizimi në iPhone, por funksionon vetëm nëse keni iCloud. Kjo zëvendëson fotot dhe videot tuaja me versione më të vogla “me madhësi pajisjeje”, në vend të atyre origjinale shumë të mëdha. Por mos u shqetësoni versionet e plota mund të shkarkohen nga iCloud në çdo kohë nëse jeni abonent. Për të aktivizuar optimizimin, filloni duke shkuar te “Cilësimet”. Prekni emrin tuaj, më pas iCloud dhe Photos. Sigurohuni që iCloud Photos është aktiv dhe aktivizoni Optimize iPhone Storage. Procesi mund të zgjasë pak, por ju duhet të fitoni shumë hapësirë në këtë mënyrë.

Shkarkimi i aplikacioneve

Një mënyrë tjetër e shpejtë dhe e lehtë për të rifituar hapësirën ruajtëse është duke shkarkuar aplikacionet. Ky truk ju lejon të fshini në thelb aplikacionin, por të mbani të dhënat brenda tij. Është një zgjidhje ideale për ato aplikacione që dëshironi të mbani ose i keni blerë, por nuk i përdorni aq shpesh. Mund t’i shkarkoni përsëri në çdo kohë dhe ato do të restaurohen.

Për të shkarkuar disa aplikacione, filloni duke shkuar te “Cilësimet”. Drejtohuni te General, më pas Hapësira ruajtëse e iPhone. Ju duhet të jeni në gjendje të shihni aplikacionet e listuara dhe më e rëndësishmja, sa hapësirë ​​po zënë. Natyrisht, ju dëshironi të hiqni qafe vetëm ato që i përdorni rrallë, kështu që nuk ka kuptim të shkarkoni Spotify nëse e përdorni çdo ditë – edhe nëse zë një pjesë të madhe të hapësirës. Aplikacionet që vendosni që dëshironi t’i shkarkoni, thjesht trokitni lehtë mbi to dhe shtypni butonin Offload App.