Bota

“Mjaft është mjaft”, sekretari i Brendshëm britanik prezanton planin 5 pikësh të frenimit të emigracionit!

Sekretari i Brendshëm britanik, James Cleverly deklaroi se “mjaft është mjaft” ndërsa zbuloi planet që ai premtoi se do t’i japin një goditje të madhe imigracionit, pasi numri i emigrantëve pati një shifër rekord.

Sekretari i Brendshëm tha se punonjësit e kujdesit jashtë shtetit do të ndalohen të sjellin familjarë në varësi dhe pragu i pagës për punëtorët e kualifikuar do të rritet në 38,700 £.

Ai tha se strategjia, së bashku me planet e mëparshme për të kufizuar të afërmit e studentëve të huaj, do të ulë nivelet me 300,000 pasi Rishi Sunak vihet nën presionin e deputetëve konservatorë.

Z. Cleverly përcaktoi planet të hënën në vazhdën e vlerësimeve zyrtare duke thënë se nivelet kishin arritur kulmin në 745,000 në 2022. “Mjaft është mjaft! Ne po frenojmë abuzimet me vizën e kujdesit shëndetësor”, tha ai për Commons.

Masat janë:

Vizat shëndetësore dhe të kujdesit:Punonjësit e kujdesit jashtë shtetit nuk do të jenë në gjendje të sjellin persona në ngarkim të familjes, për t’i dhënë fund “abuzimit me vizën shëndetësore dhe të kujdesit”. Firmat e kujdesit që duan të sponsorizojnë njerëz për aplikime për viza do të duhet të rregullohen nga Komisioni i Cilësisë së Kujdesit;

Ndryshimi i pagës minimale për vizën e punëtorëve të kualifikuar:Pragu për një aplikim do të rritet në 38,700 £, megjithëse punonjësit e shëndetësisë dhe kujdesit do të jenë ende në gjendje të fitojnë më pak përpara se të aplikojnë për itinerarin;

Lista e profesioneve të mangëta: Qeveria dëshiron ta heqë duke reformuar mënyrën se si njerëzit që punojnë në sektorë me staf të shkurtër mund të aplikojnë për të ardhur në Mbretërinë e Bashkuar. Kjo do të përfshijë heqjen e zbritjes prej 20% të aplikuar në pagën minimale për njerëzit që kërkojnë vizë për profesionet me mungesë. Llojet e vendeve të punës në listë gjithashtu do të rishikohen dhe reduktohen;
Vizat familjare:

Pragu minimal për një vizë familjare do të rritet gjithashtu në 38,700 £ për të “siguruar që njerëzit të sjellin vetëm vartësit që mund t’i mbështesin financiarisht”. Aktualisht, ajo qëndron në normën e vitit 2012 prej 18,600 £;

Vizat studentore:Pas shtrëngimit se kush mund të sjellë anëtarët e familjes me viza studentore në fillim të këtij viti, qeveria do t’i kërkojë Komitetit Këshillues të Migracionit të rishikojë rrugën e diplomimit “për të parandaluar abuzimin dhe për të mbrojtur integritetin dhe cilësinë e arsimit të lartë në Mbretërinë e Bashkuar”.