Health & Beauty

Mos i injoroni këto pesë shenja të dëmtimit të veshkave në urinën tuaj gjatë natës!

Veshkat janë organe thelbësore që ndihmojnë në nxjerrjen e mbeturinave nga gjaku në formën e urinës.

Ky është një nga hapat më të rëndësishëm në të gjithë funksionimin e trupit tuaj. Kur veshkat tuaja janë të dëmtuara ose nuk janë në gjendje të mirë, ato mund të mos jenë në gjendje të kryejnë këtë aktivitet të filtrimit efektiv të gjakut, gjë që mund të çojë në grumbullimin e produkteve të mbeturinave dhe toksinave në trupin tuaj. Ka një sërë shenjash dhe simptomash që mund të tregojnë dëmtim të veshkave, duke përfshirë ndryshimet në urinë.

Gjaku në urinë (Ndryshimi i ngjyrës së urinës)

Nëse vëreni skuqje në ngjyrën e urinimit, kjo mund të jetë shenjë se urina juaj përmban pjesë gjaku që mund të tregojnë dëmtim të veshkave. Dëmtimi i veshkave mund të shkaktojë gjakderdhje brenda veshkave ose traktit urinar.

Urina me shkumë

Shenja e parë e dëmtimit të veshkave që mund të shfaqet në urinë është ndryshimi i papritur në strukturë. Formimi i shkumëzuar i urinës suaj mund të tregojë se trupi juaj po çliron proteina me urinën tuaj. Proteina zakonisht nuk është e pranishme në urinë dhe prania e saj e papritur mund të nënkuptojë se veshkat tuaja janë në rrezik serioz.

Ndryshimi në ngjyrën e urinës

Një ndryshim i papritur në ngjyrën e urinës suaj mund të nënkuptojë gjithashtu se veshkat tuaja nuk po funksionojnë siç duhet. Zakonisht, një person me dëmtim të veshkave do të vërejë urinë me ngjyrë të errët. Ndonjëherë kjo mund të jetë gjithashtu një shenjë e infeksionit të veshkave ose gurëve në veshka.

Urina me erë të keqe

Një erë e keqe në urinë mund të jetë një tjetër shenjë se veshkat tuaja vuajnë nga disa sëmundje. Mund të tregojë gjithashtu dëmtim ose infeksion të veshkave, të cilat nuk duhet të injorohen kurrë me çdo kusht. Kjo erë gjithashtu mund të ndryshojë nga personi në person. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të kuptoni trupin tuaj dhe t’i merrni seriozisht gjërat e pazakonta që i ndodhin.

Rritja e dëshirës për të urinuar

Kur veshkat tuaja janë të dëmtuara, trupi ndjen nevojën për të urinuar herë pas here. Dështimi i veshkave mund të çaktivizojë kontrollin e trupit mbi urinimin. Kjo mund të jetë një shenjë që veshkat tuaja nuk po filtrojnë siç duhet gjakun, gjë që po shkakton grumbullimin e produkteve të mbeturinave në trupin tuaj.